areczek93 Opublikowano 6 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2009 Witam mam kilka pytań na które nie znalazłem odpowiedzi w opcji "szukaj" 1-Z myśla o budowie małego motoszybowca a w zasadzie renowacji modelu z zestawu który darze wielkim sentymentem Kupiłem regulator 10A silnik speed280 sport ze śmigłem 5x4 ale ten napęd coś mi nie działa z pakietem NiMh 7,2v 650mah (złożony z 6 AAA) mianowicie dobże działa tylko na 1/3 gazu na 1/2 silnik pracuje tylko chwile po czym gaśnie a na max gazie pracuje naprawde krótka chwile i gasnie,czego to może być wina? za słabego regulatora czy pakietu? jeśli pakietu to czy moge zamienić go na ten-http://modele.sklep.pl/product_info.php?products_id=608 ??? 2-Chciałbym ustawić sobie avatar ale nie wiem jak zmienić rozmiar obrazka trzeba użyć jakiegoś programu jak sądze? 3-Jak wstawiać zdjęcia na forum z komputera ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 6 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2009 1-pakiet ma za slaba wydajnosc pradowa i go regiel odcina. 2.ja zmniejszylem w Paincie - mozna uzyc bodajrze infraview czy jakikolwiek inny 3. Poszukaj poradnika - jak wstawiac zdjecia na forum - jest wszystko opisane i to bardzo dokladnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
areczek93 Opublikowano 6 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2009 A czy pakiet do którego link dałem wyzej będzie miał wystarczającą wydajność do tego napedu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 6 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2009 wydajnosc tego pakietu z linka to 14A - jezeli nie przesadzisz ze smiglem (pobor pradu) to wystarczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnzO_CK Opublikowano 6 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2009 Może lepiej odrazu przejdź na pakiety Litowo-polimerowe. Są o wiele lżejsze od ni-xx. Na początku wyjdzie drożej, ale później sie zwróci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
areczek93 Opublikowano 6 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2009 w tej chwili nie chce robić sobie zbyt dużych wydadków ale może w wakacje...a po 2 chce by ten model został taki jakiego kupilem. Śmigło 5x4 nie będzie za duże? przypominam że mam regulator 10A więdz prędzej to on niewyrobi jeśli ten pakiet ma 14A Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 6 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2009 Co do fotki to: 1. Ściągnij darmowy program Gimp http://www.7net.pl/program,54,GIMP.html 2. Otwórz w nim fotosa 3. Kliknij przycisk bodajże warstwa lub Obraz 4. Kliknij "Skaluj obraz" lub "skaluj warstwe" 5. Kliknij na taki łańcuszek obok białych okienek 6. Wpisz rozmiary do jakich chcesz zmniejszyć obrazek 7. Kliknij OK Teraz Plik --> Zapisz jako --> tam daj jakość 100% ---> Zapisz --> Ok lub jakoś tak Polecam program do grafiki bardzo dużo funkcji a darmowy program Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 6 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2009 Zwykły paint... Otwórz fotkę. CTRL+A, CTRL+R - rozciągnij/pochyl, wpisujesz nowe wartości procentowe. np 20% w oba okienka. Łapiesz za dół "kartki" i ściągasz resztę białego pola do wielkości zdjęcia. Koniec. :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 6 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2009 Tak i potem poprawiać kilka razy jak będzie o 1pxl za dużo :devil: Jak kto woli :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
areczek93 Opublikowano 6 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2009 Ściągnołem ten program i zobacze czy mi będzie pasował jak nie to jednak bede używał painta... 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnzO_CK Opublikowano 6 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2009 Albo jak ja. W photoshopie zapisz dla weba i wszystko wyskakuje :wink: . Możliwośc zmienienia "wagi", ale kosztem jakości, lub wielkości obrazka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.