enter1978 Opublikowano 15 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2022 No to i ja się pochwalę , co prawda chciałem sie z tym modelem rozstać ale nie takie rozstanie miałem na myśli. Model awaryjny taki na wszelki wypadek, sporadycznie latany , więcej stał niż latał , ale dziś postanowiłem dać mu do pieca. Błąd banalny , wiał bardzo silny wiatr , warunki niespecjalne , leciałem dośc spokojnie i wolno na plecach pod wiatr i oddałem wysokość aby taką pół pętlą przejść do normalnego lotu, niestety model podczas przejścia z lotu plecowego dostał silny podmuch o tyłu , wysokośc modelu była zbyt mała , model stracił siłę nośną, niby nie przepadł nie został przeciągnięty a mimo to z silnym wiatrem w plecy nie chciał lecieć , podczas tego nawrotu model miał zerową prędkość i był bardzo nisko , silnik nie dał rady go wyciągnąć i było ŁUBUDU. Teraz wygląda tak: 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.pilot Opublikowano 15 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2022 Te model był chyba na sprzedaż??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jerzy_R Opublikowano 15 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2022 Bo trza było od symulatora zacząć ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enter1978 Opublikowano 16 Maja 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2022 9 godzin temu, robert.pilot napisał: Te model był chyba na sprzedaż??? Tak , ale nikt nie był zainteresowany , nawet jedna osoba sie nie odezwała , więc wywiozłem model na wieś i tam go ujeżdżałem gdy pojechałem kosić trawę. Będzie odbudowany , oberwał kadłub i śmigło, reszta OK, zimą tydzień czasu wieczorkami i model będzie jak nowy. Trzeba zwrócić uwagę, nie wiem czy to widać jakie model ma ostre krawędzie natarć , są bardzo ostre a to bardzo źle , przy okazji naprawy zeszlifuję te natarcia aby były tępe. 9 godzin temu, nJerzy_R napisał: Bo trza było od symulatora zacząć ? Właśnie jestem w trakcie poszukiwania dobrego symulatora , jak znajdę to dopiero poszaleję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.pilot Opublikowano 16 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2022 22 minuty temu, enter1978 napisał: Tak , ale nikt nie był zainteresowany Prawie się nim zainteresowałem, ale jak zobaczyłem, że dzieli nas cała szerokość Polski to odpuściłem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EPLL Opublikowano 23 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2022 i jak? udało sie odbudować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enter1978 Opublikowano 3 Września 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Września 2022 W dniu 23.08.2022 o 21:01, EPLL napisał: i jak? udało sie odbudować? Zmieniły mi się plany, miałem go naprawić ale pomyślałem że odbudowa kadłuba to żadne wyzwanie , zima długa , wieczory długie , a ja nie za specjalnie mam zajęcie na te wieczory. Więc postanowiłem oddać koledze ten uszkodzony model , bezpłatnie , a korzyść z tego będzie taka że jak go odbuduje to będę miał z kim polatać, zabrałem z niego tylko silnik i serwa, no a kolega zamówił nowy kadłub i z tego co wiem to już sporą część kadłuba zbudował. Ja natomiast postanowiłem że dobrym zajęciem na zimę będzie zbudowanie takiego modelu od zera do oblotu , nagrywając film z budowy. No i jakieś tam pierwsze przymiarki zrobiłem mimo że to jeszcze nie zima i teraz jest pora a latanie , nagrałem 3 odcinki dość szczegółowo pokazując proces budowy, czwarty nagram może w przyszłym tygodniu. Tak że rozbicie tego modelu zaowocuje tym że ja będę miał nowiutki taki model i przy okazji powstanie wideo relacja. Przykładowy film z budowy o której mówiłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi