bynek Opublikowano 17 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2022 Podczas lotu silnik wyraźnie osłabł i nagle zgasł. Przy próbie obracania wałem, czuć było chrobotanie i zablokowany w pewnym miejscu wał korbowy. Po zdjęciu pokrywy skrzyni korbowej zobaczyłem taki widok. Zmielony koszyk łożyska. Znaczny luz łożysk pojawił się już w zeszłym roku, ale nie chciało mi się rozbierać motorka. Prewencyjnie kupiłem tylko zestaw łożysk. Na szczęście to czterosuw , i chyba tylko na wypiaskowanej skrzyni korbowej się skończy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 21 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2022 W dniu 17.05.2022 o 07:21, bynek napisał: Podczas lotu silnik wyraźnie osłabł i nagle zgasł. Przy próbie obracania wałem, czuć było chrobotanie i zablokowany w pewnym miejscu wał korbowy. Po zdjęciu pokrywy skrzyni korbowej zobaczyłem taki widok. Zmielony koszyk łożyska. Znaczny luz łożysk pojawił się już w zeszłym roku, ale nie chciało mi się rozbierać motorka. Prewencyjnie kupiłem tylko zestaw łożysk. Na szczęście to czterosuw , i chyba tylko na wypiaskowanej skrzyni korbowej się skończy. Popraw te fotki , bo nic sie nie otwiera . P.S: przejezdzalem rowerem kolo Waszego lotniska tydzien temu ( okolo 13.00 ) , ale nikt chyba nie latal , bo bylo cicho ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi