Marcin83 Opublikowano 20 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2022 Witam. Może nie zaśmiece tematu, czy regulatory które sprzedaje art hobby należy je programować czy od razu podpiąć pod baterie i do odbiornika. Pytam bo zielony jestem w kwesti elektroniki. Pozdrawiam Marcin Witam. Już mam znalazłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jerzy Markiton Opublikowano 20 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2022 Wszystkie regulatory są wstępnie zaprogramowane, tzw: ustawienia fabryczne. W zależności od firmy - niektóre parametry można dostosowywać we własnym zakresie. Im bardziej rozbudowane menu - tym trudniej to zrobić z nadajnika. Dlatego lepiej to zrobić za pomocą karty programującej lub interfejsu i oprogramowania w komputerze. Mają (Arthobby) niezłe: Castle Creations. Ustawienia fabryczne to m.in: timing dla innrunera i wyłączony hamulec. Czyli montując outrunera w motoszybowcu należy zmienić timing na wysoki i aktywować hamulec. Jest tam więcej tych parametrów do ustawienia: sposób rozbiegu, próg odcięcia silnika, sposób odcięcia, twardość hamulca... i jeszcze parę drobiazgów ! Nie polecam zabierać się do tego z poziomu nadajnika. Można się w tych "pipaniach" łatwo zgubić. Tych regulatorów używam od lat i tylko 1 trafił mi się felerny - źle mierzył prąd. Serwis fabryczny..... wysyłka do USA i powrót przewyższa wartość nowego na rynku. Pozdrawiam - Jurek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin83 Opublikowano 20 Maja 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2022 Witam. Jak zawsze Jurku Twoja wiedza nieogrsniczona. Znalazlem instrukcje do niego i jest program ktory można ściągnąć i programowac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi