Marcin83 Opublikowano 20 Maja 2022 Opublikowano 20 Maja 2022 Witam. Może nie zaśmiece tematu, czy regulatory które sprzedaje art hobby należy je programować czy od razu podpiąć pod baterie i do odbiornika. Pytam bo zielony jestem w kwesti elektroniki. Pozdrawiam Marcin Witam. Już mam znalazłem.
Jerzy Markiton Opublikowano 20 Maja 2022 Opublikowano 20 Maja 2022 Wszystkie regulatory są wstępnie zaprogramowane, tzw: ustawienia fabryczne. W zależności od firmy - niektóre parametry można dostosowywać we własnym zakresie. Im bardziej rozbudowane menu - tym trudniej to zrobić z nadajnika. Dlatego lepiej to zrobić za pomocą karty programującej lub interfejsu i oprogramowania w komputerze. Mają (Arthobby) niezłe: Castle Creations. Ustawienia fabryczne to m.in: timing dla innrunera i wyłączony hamulec. Czyli montując outrunera w motoszybowcu należy zmienić timing na wysoki i aktywować hamulec. Jest tam więcej tych parametrów do ustawienia: sposób rozbiegu, próg odcięcia silnika, sposób odcięcia, twardość hamulca... i jeszcze parę drobiazgów ! Nie polecam zabierać się do tego z poziomu nadajnika. Można się w tych "pipaniach" łatwo zgubić. Tych regulatorów używam od lat i tylko 1 trafił mi się felerny - źle mierzył prąd. Serwis fabryczny..... wysyłka do USA i powrót przewyższa wartość nowego na rynku. Pozdrawiam - Jurek
Marcin83 Opublikowano 20 Maja 2022 Autor Opublikowano 20 Maja 2022 Witam. Jak zawsze Jurku Twoja wiedza nieogrsniczona. Znalazlem instrukcje do niego i jest program ktory można ściągnąć i programowac.
Rekomendowane odpowiedzi