maresca Opublikowano 24 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2022 Witam Stalem się posiadaczem dość dużej łódki ponad 1Metr firmy KYOSHO lecz w internecie ciężko coś znaleźć o niej. Silnik i inne elementy obracają się wyglada jak by ktoś ja przygotował na długi postój i wszystko zakonserwował. Skorupa wyglada na starą, a silniczek na nowszy. Czy ktoś wie co to za model jakieś informacje co do silnika czy jest oryginalny jaka ma pojemność? Od doku jest raczej kompletna śruba napędowa jest połączona z serwomechanizmem. Pewnie wymaga sporo pracy do zabawy, ale wydaje się kompletny. Z mankamentów znalazłem ulamane skrzydło kadłuba. Ile warty jest taki model jest to mój pierwszy pojazd wodny, ale wszystko co ma silnik spalinowy mnie interesuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mjs Opublikowano 25 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2022 Może to być ten: https://www-modellsport-gr.translate.goog/index.php?main_page=product_info&products_id=3812&_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=pl&_x_tr_hl=pl&_x_tr_pto=sc a nawet ten: https://picclick.co.uk/Radio-Control-Rc-Boat-Kyosho-Sunstorm-1000-Nitro-333881981147.html. Skrzydełko jest raczej dla ozdoby, ale zawsze możesz skopiować to z lewej strony, albo wystrugać z drewna, styropianu czy innego tworzywa, ba zrobić na drukarce 3D. Model wygląda na sprawny do pływania, trzeba by go tylko umyć, wyczyścić, sprawdzić, zasilić i odpalić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maresca Opublikowano 25 Maja 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2022 13 godzin temu, mjs napisał: Może to być ten: https://www-modellsport-gr.translate.goog/index.php?main_page=product_info&products_id=3812&_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=pl&_x_tr_hl=pl&_x_tr_pto=sc a nawet ten: https://picclick.co.uk/Radio-Control-Rc-Boat-Kyosho-Sunstorm-1000-Nitro-333881981147.html. Skrzydełko jest raczej dla ozdoby, ale zawsze możesz skopiować to z lewej strony, albo wystrugać z drewna, styropianu czy innego tworzywa, ba zrobić na drukarce 3D. Model wygląda na sprawny do pływania, trzeba by go tylko umyć, wyczyścić, sprawdzić, zasilić i odpalić. Dziękuje bardzo za pomoc i jakieś informacje. Jest to łódka typu „sportowego”, „Wyścigowego” czy tylko taka udaje? Firma KYOSHO to jakaś renomowana firma? Z jakich lat może być ten model? Tez myśle ze wyglada na sprawny wszystko się co ma obracać obraca silnik zakonserwowany jest ogromny 1,1m jest to pierwsza moja styczność z modelarstwem wodnym stad tyle pytań. Pozdrawiam i dziękuje z forsy za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mjs Opublikowano 26 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2022 Model raczej rekreacyjny, co widać na filmie, ale do czasu, aż spotkasz konkurenta z podobnym egzemplarzem. Wtedy zaczynają się regaty. Póki co trzeba ćwiczyć, usprawniać, poznawać, doświadczać. No i potrzebna jest aparatura sterująca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maresca Opublikowano 26 Maja 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2022 19 minut temu, mjs napisał: Model raczej rekreacyjny, co widać na filmie, ale do czasu, aż spotkasz konkurenta z podobnym egzemplarzem. Wtedy zaczynają się regaty. Póki co trzeba ćwiczyć, usprawniać, poznawać, doświadczać. No i potrzebna jest aparatura sterująca. Dziękuje w wolnym czasie wezmę się za restauracje modelu kupiłem go za pół darmo okazyjnie wiec wezmę się za jego odnowienie i usprawnienie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 26 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2022 A nie chcesz się go pozbyć czy zamienić ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maresca Opublikowano 26 Maja 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2022 11 godzin temu, Marek_Spy napisał: A nie chcesz się go pozbyć czy zamienić ? Aktualnie ciężko mi podjąć decyzje zastanowię, ale raczej chciałbym ja „odrestaurować” zastanowię się i jeżeli będę chciał to odezwę się do Pana w prywatnej wiadomości. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 26 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2022 OK możemy się na cos wymienić np. jakieś latało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi