SAPER Opublikowano 29 Maja 2022 Opublikowano 29 Maja 2022 Witam znalazłem starą motorówkę 50 cm dł. I szerokość w rufie 21 cm chciałbym ja dokończyć i popływać ? tylko ze nie mam do niej żadnego osprzętu oprócz aparatury. Czy był by mi kogoś w stanie podpowiedzieć jaki silnik? i jaką śrubę ? do tej motorówki wsadzić
kaczma2 Opublikowano 30 Maja 2022 Opublikowano 30 Maja 2022 Odpowiedź byś znalazł w przepisach klas. Ale może być silnik szczotkowy 400 chłodzony wodą i do niego regulator do szczotkowych do 30A. Może być silnik bezszczotkowy, dzwonek i do tego regulator do bezszczotkowych. Jeszcze serwo mikro np.SG92R i pakiet lipol odpowiedni do danego silnika. Wielkość zależy jak długo ma pływać.
Bodzioch Opublikowano 30 Maja 2022 Opublikowano 30 Maja 2022 Kiedyś takie łódeczki pływały z silnikiem szczotkowym klasy 500 ( samochodowe 6V) i pakietem 7,2V. Teraz jest wybór , napęd szczotkowy lub bezszczotkowy. Wszystko zależy czy masz jakieś napęd czy będziesz wszystko nowe kupował. Cena obu napędów podobna. Bezszczotka oczywiście lepsza.
Rekomendowane odpowiedzi