SAPER Opublikowano 29 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2022 Witam znalazłem starą motorówkę 50 cm dł. I szerokość w rufie 21 cm chciałbym ja dokończyć i popływać ? tylko ze nie mam do niej żadnego osprzętu oprócz aparatury. Czy był by mi kogoś w stanie podpowiedzieć jaki silnik? i jaką śrubę ? do tej motorówki wsadzić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczma2 Opublikowano 30 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2022 Odpowiedź byś znalazł w przepisach klas. Ale może być silnik szczotkowy 400 chłodzony wodą i do niego regulator do szczotkowych do 30A. Może być silnik bezszczotkowy, dzwonek i do tego regulator do bezszczotkowych. Jeszcze serwo mikro np.SG92R i pakiet lipol odpowiedni do danego silnika. Wielkość zależy jak długo ma pływać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bodzioch Opublikowano 30 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2022 Kiedyś takie łódeczki pływały z silnikiem szczotkowym klasy 500 ( samochodowe 6V) i pakietem 7,2V. Teraz jest wybór , napęd szczotkowy lub bezszczotkowy. Wszystko zależy czy masz jakieś napęd czy będziesz wszystko nowe kupował. Cena obu napędów podobna. Bezszczotka oczywiście lepsza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SAPER Opublikowano 31 Maja 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2022 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi