308_Martinez Opublikowano 11 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2009 A tak wogóle to po co podłączałeś balancer do tej ładowarki skoro ona ma go wbudowany? Przynajmniej tak jest opisywana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek.3333 Opublikowano 11 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2009 A tak wogóle to po co podłączałeś balancer do tej ładowarki skoro ona ma go wbudowany?Przynajmniej tak jest opisywana. Źle się wyraziłem. Chodziło mi o podpięcie pakietu do przewodów ładowania i gniazda balansera tej samej ładowarki. Nie podłączałem oddzielnego balansrea bo nawet takowego nie mam. EDIT - Po równiutkich trzech miesiącach reklamacja na obie ładowarki została rozpatrzona pozytywnie :!: Był to dzień przed terminem , kiedy zapowiedziałem , że jak nie dostanę ładowarek to będę się domagał zwrotu kasy. :wink: Dostałem dwie nowiutkie, nie używane ładowarki a że w międzyczasie kupiłem ładowarkę Raytronic i jeszcze miałem malutką E-Sky to teraz mam cztery. A że mam też cztery li-pole to na jeden przypada jedna ładowarka. Trzeba by dokupić trochę li-poli aby zmienić proporcje :wink: Może ktoś ma namiar na jakieś tanie li-pole 3S? No i nie bardzo wiem jak się teraz obchodzić z tymi ładowarkami aby znów nie padły. Sprzedawca twierdzi , że od półtora roku nie miał żadnej reklamacji a mi padły dwie :shock: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 19 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2009 Przepraszam że odkopuje temat. Jeśli ktoś jej używa to proszę niech się wypowie. Ładuję Li-Pole i wszystko gra. Lecz podłacze pakiet Ni-Mh (innych nie mam niż lipol i nimh) to po jakimś czasie migają 2 diody i cały czas jest pi pi pi pi pi (diody charge i charge end). Nie wiem co może być przyczyną :/ Jeśli się kliknie STOP i jeszcze raz START to się ładuje ale po jakimś czasie (1godz) znów się zaczyna miganie i pikanie :/ W instrukcji się doczytałem że to jest jakiś błąd i ładowarka przerywa ładowanie ale dlaczego to się dzieje to już nie moge się doczytać Jeśli ktoś coś wie to niech pisze. Z góry dzięki Doszukałem się Wstawiam teraz przetłumaczone przeze mnie Typy Błędów Typ błedu ||||| Rytm mrugania LED Napięcie mniejsze niż 11v lub większe niż 15v x1 Brak komunikacji ładowarka - akumulator x2 Błędne podłączenie biegunowości (+ -) x3 Ni-XX posiada mniej niż 4 cele lub więcej niż 8cel oraz Li-xx mniej niż 2s lub więcej niż 3S x4 Włączenie ładowania innych akumulatorów na inny typ. Np. wybieramy Ni-Mh a ładujemy Li-Pol lub odwrotnie lub gdy napięcie na celi jest zbyt małe. x5 Ładowarka ma wbudowany licznik maxymalnego ładowania dla Ni-xx 1.5godz. dla Li-xx 3godz. x6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek.3333 Opublikowano 21 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2009 Czy to x1 ... x6 oznacza ilość piknięć? Mam takie dwie ładowarki (po reklamacji dostałem inne egzemplaże) i na szczęście te się spisują bez zarzutu. Może akurat trafiłem na wadliwą serię. Ale faktycznie dobrze wiedzieć dlaczego ładowarka pika i nie chce ładować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.