308_Martinez Opublikowano 11 Marca 2009 Opublikowano 11 Marca 2009 A tak wogóle to po co podłączałeś balancer do tej ładowarki skoro ona ma go wbudowany? Przynajmniej tak jest opisywana.
darek.3333 Opublikowano 11 Marca 2009 Autor Opublikowano 11 Marca 2009 A tak wogóle to po co podłączałeś balancer do tej ładowarki skoro ona ma go wbudowany?Przynajmniej tak jest opisywana. Źle się wyraziłem. Chodziło mi o podpięcie pakietu do przewodów ładowania i gniazda balansera tej samej ładowarki. Nie podłączałem oddzielnego balansrea bo nawet takowego nie mam. EDIT - Po równiutkich trzech miesiącach reklamacja na obie ładowarki została rozpatrzona pozytywnie :!: Był to dzień przed terminem , kiedy zapowiedziałem , że jak nie dostanę ładowarek to będę się domagał zwrotu kasy. :wink: Dostałem dwie nowiutkie, nie używane ładowarki a że w międzyczasie kupiłem ładowarkę Raytronic i jeszcze miałem malutką E-Sky to teraz mam cztery. A że mam też cztery li-pole to na jeden przypada jedna ładowarka. Trzeba by dokupić trochę li-poli aby zmienić proporcje :wink: Może ktoś ma namiar na jakieś tanie li-pole 3S? No i nie bardzo wiem jak się teraz obchodzić z tymi ładowarkami aby znów nie padły. Sprzedawca twierdzi , że od półtora roku nie miał żadnej reklamacji a mi padły dwie :shock:
Malker Opublikowano 19 Czerwca 2009 Opublikowano 19 Czerwca 2009 Przepraszam że odkopuje temat. Jeśli ktoś jej używa to proszę niech się wypowie. Ładuję Li-Pole i wszystko gra. Lecz podłacze pakiet Ni-Mh (innych nie mam niż lipol i nimh) to po jakimś czasie migają 2 diody i cały czas jest pi pi pi pi pi (diody charge i charge end). Nie wiem co może być przyczyną :/ Jeśli się kliknie STOP i jeszcze raz START to się ładuje ale po jakimś czasie (1godz) znów się zaczyna miganie i pikanie :/ W instrukcji się doczytałem że to jest jakiś błąd i ładowarka przerywa ładowanie ale dlaczego to się dzieje to już nie moge się doczytać Jeśli ktoś coś wie to niech pisze. Z góry dzięki Doszukałem się Wstawiam teraz przetłumaczone przeze mnie Typy Błędów Typ błedu ||||| Rytm mrugania LED Napięcie mniejsze niż 11v lub większe niż 15v x1 Brak komunikacji ładowarka - akumulator x2 Błędne podłączenie biegunowości (+ -) x3 Ni-XX posiada mniej niż 4 cele lub więcej niż 8cel oraz Li-xx mniej niż 2s lub więcej niż 3S x4 Włączenie ładowania innych akumulatorów na inny typ. Np. wybieramy Ni-Mh a ładujemy Li-Pol lub odwrotnie lub gdy napięcie na celi jest zbyt małe. x5 Ładowarka ma wbudowany licznik maxymalnego ładowania dla Ni-xx 1.5godz. dla Li-xx 3godz. x6
darek.3333 Opublikowano 21 Czerwca 2009 Autor Opublikowano 21 Czerwca 2009 Czy to x1 ... x6 oznacza ilość piknięć? Mam takie dwie ładowarki (po reklamacji dostałem inne egzemplaże) i na szczęście te się spisują bez zarzutu. Może akurat trafiłem na wadliwą serię. Ale faktycznie dobrze wiedzieć dlaczego ładowarka pika i nie chce ładować.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.