Skocz do zawartości

Flash 5x

gryzoń

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mój nadajniczek, choć nie jedno w życiu przeszedł, ma się całkiem nieźle.Niedawno dostał nową antenkę. Może zainstaluję mu zasilanie li-jon.Do moich potrzeb wystarczający.Nie planuję w najbliższym czasie jego zmiany-nawet pomimo ogólnoświatowego zachwytu "mikrofalówkami" :D

Opublikowano

Żeby nie zakładać nowego tematu napiszę tutaj. Mam prośbę do posiadaczy Flash 5x. A mianowicie chodzi mi o to żeby zrobić zdjęcie modułu wysokiego napięcia, a konkretnie przewodów doprowadzających sygnał PPM. (kolor, do ktorych pinów są podłączone przewody i ile ich jest). Zdjęcia prosze wrzucić na forum lub jakiś serwer do zdjęć.

Z góry dziękuje za pomoc. Andrzej

Gość slawekmod
Opublikowano

Chyba moduł w.cz a nie wysokiego napięcia.Niestety w Flash 5 część w.cz jest na jednej płytce z komputerem.

Gość slawekmod
Opublikowano

Kiedyś naprawiałem Flash5 koledze i miałem schematy do niego, teraz już nawet nie wiem gdzie są, lepszym wyjściem będzie chyba naprawa stopnia w.cz niż montaż dodatkowego.

Opublikowano

A jak z programowaniem? Mieliście jakieś problemy. Apke będe miał jeszcze w tym tygodniu (została wysłana dzisiaj rano). Już sie nie moge doczekac ;D .

Opublikowano

Posiadam ten nadajnik. Jestem z niego bardzo zadowolony, jedyne co muszę zmienić to nowy aku:P Obsługa prosta, chociaż na początku trochę pytałem:P

Opublikowano
Nie da sie bo moduł W.Cz jest na płytce razem z komputerem.

Nadajnik ma jeszcze gniazdo trener/uczeń i przez to gniazdo można pewnie podpiąć moduł 2,4 jednocześnie blokując stopień w.cz.35 MHz.Moduł 2,4 można zamontować z tyłu na obudowie lub w pulpicie.

To można zrobić bez ingerencji w układ nadajnika a podejrzewam że przy odrobinie znajomości elektroniki uda się odłączyć oryginalny moduł i przerobić na 2,4GHz.

Opublikowano

A co jest tam ciekawego do przeczytania?

ps.

Szukałeś na zagranicznych forach jak to zrobić w Twoim nadajniku?

Gość slawekmod
Opublikowano

W środku Flash 5 praktycznie nie ma miejsca na dodatkowy moduł, jedynie można podłączyć zewnętrzny.Część w.cz tego nadajnika jest na jednej płytce z komputerem i odciąć się nie bardzo da.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.