barton3 Opublikowano 12 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2009 może ktoś zrobić zdjęcie płytki z tego odbiornika ? (tj. ten szary z pomarańczową antenką) jutro zamieszcze swoje zdjęcia może ktoś rozpozna przyczyne dlaczego nie działa.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 13 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2009 Najczęstszą przyczyną jest niedociśnięty lub uszkodzony kwarc. Niestety wróżka pojechała kupić nowe karty do tarota i nie zostawiła informacji, co też się przydażyło temu odbiornikowi i jakie są objawy, że "nie działa". :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barton3 Opublikowano 13 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2009 dlatego proszę o zdjęcia poprawnie działającej płytki żebym mógł porównać ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 13 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2009 dlatego proszę o zdjęcia poprawnie działającej płytki żebym mógł porównać ? 99% uszkodzeń elektroniki nie widać "na oko". Jeżeli nie masz wyraźnie czegoś złamanego, spalonego, osmolonego to zdjecie płytki nic ci nie da. A jesli masz, to na pewno zobaczysz bez porównywania ze zdjęciami. Mógł ci też polecieć BEC w regulatorze, a wtedy odbiornik działać nie będzie, póki - jak to urzedzenie elektryczne - nie "włączysz wtyczki do kontaktu". Może najpierw dokładnie opisz co się stało i w jakich okolicznościach i jakie są objawy. Czy to pierwsze podłączenie, miałeś kraksę, przerabiałeś coś w kabelkach, było zwarcie, jaka faza księżyca itd. Lekarz też ci diagnozy nie postawi, jesli mu tylko powiesz przez telefon, że chory jesteś. :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barton3 Opublikowano 13 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2009 a więc tak :] Bec, jak i cały regiel działają poprawnie (sprawdzałem na innym odbiorniku). Sam odbiornik kupiłem z 4 miesiące temu z drugiej ręki. te 4 miesiące leżał bez użytku. Kwarce działają bo tez sprawdzałem w lamie. A regiel podłączyłem do odbiornika ale nie reagował na drążki..(sprawdzałem każdy kanał po kolei) . Tą wtyczke od regla do odbiornika podłaczyłem tak , że od góry był kabel biały, w środku czerwony i na dole czarny..a że tak nei działało to sprawdziłem odwrotnie i też nie działało ;p a na płytce (jak rozkręciłem odbiornik) jest taki mały jakby procesorek.. i on taki jakby czerwony a niecała połowa taka czarna..ale nic nie śmirdzi itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.