jakuban Opublikowano 14 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2009 Zastanawiam się nad wyborem serw do szybowca 2,5 m. Potrzebuje dobrych serw na klapy, lotki, wysokość i kierunek. Brałem pod uwagę HS 125 MG na lotki i klapy (a może HS 5125MG?). A na wysokość i kierunek HS 81MG lub 82MG. Zależy mi szczególnie na opiniach tych użytkowników, którzy korzystają z w/w serw. Jestem otwarty na inne sugestie. Dzięki za pomoc! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 14 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2009 Latałem Sierrą z Arthobby 2,5m pełna mechanika płata 6x HS85BB Latam Elixirem z TopModel 3,2m pełna mechanika płata 4x HS85BB, HS56 na wysokość i HS311 na kierunek. Nigdy nie roztrzaskałem trybów przy lądowaniu, fakt nawyk jeden 10cn nad ziemią chowam Butterfly Serwa MG mają tą wadę że się wyklepują i dostają luzów, jak szybko to się stanie nie wiem nie testowałem ale stanie się na pewno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakuban Opublikowano 14 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2009 No właśnie, wcale nie bylem pewien czy pakować metalowe tryby i iść w koszty. Zastanawiam się tylko czy HS85BB nie są za grube. Profil skrzydła to RG15. Możesz polecić coś cieńszego a równie wytrzymałego? Edit: Mam dwa serwa HS81 - na wysokość i statecznik będą ok? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 14 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2009 Sierra tez miała RG15:) z cieńszych pozostaje tylkoHS125 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_W Opublikowano 14 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2009 Wygląda na to, że w nadchodzącym sezonie pod cumulusami w Radawcu będzie tłoczno . Doliczyłem się już siedmiu nowych szybowców. P.S. Możesz zdradzić w czym będą latać te serwa ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakuban Opublikowano 14 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2009 W "czymś" z Modellotu. W "czymś" bo decyzja jeszcze nie zapadła... 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_W Opublikowano 14 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2009 Będziemy latać w tym roku Fregatami z Modellotu, jeśli chcesz zobaczyć jak wyglądają w realu modele tej firmy, zapraszamy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 14 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2009 Tomek_W możesz coś więcej powiedzieć o Fregacie. Właśnie ją zamówiłem i nie wiem czy to był trafny wybór. No i jeszcze jedno co wsadziłes do środka tej Fregaty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakuban Opublikowano 14 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2009 A co o tym myślicie? http://www.rcskorpion.pl/...products_id=483 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba r. Opublikowano 14 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2009 wracając do tematu: ja mam HS-81MG 4 sztuki w skrzydłach modelu Acacia II F3F 2.9m rozpiętości i latałem nią zawodniczo F3F - dawały radę bez problemu, teraz mam HS-125 w Trinity F3B 3.1m (ale latam F3F ) i też dają radę bez problemu. Kupuj z metalowymi zębami - plastikowe często "wypadają" :roll: 15 zł za każdym razem wykładać - szybko się przestaje opłacać oszczędzanie ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobe24la Opublikowano 27 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2009 szczególnie bardzo szybko sypią się plastikowe tryby przy HS 81. Dlatego warto zakładać osłonki na popychacze. Na twoim miejscu wybrałbym albo HS 85MG lub HS 82MG. Jeżeli zależy ci na szybkości to HS 82 :wink: A co do HS 125 czytałem, że bardzo szybko sypią się w nich tryby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.