kapi Opublikowano 22 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2009 Witam mam takie banalne pytanie- Czy moge to ze sobą zlutować (kabel pakietu jest 2 razy większy) ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 22 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2009 a w czym problem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kapi Opublikowano 22 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2009 Problem w tym, że nie wiem czy to(różnica grubości kabli) nie zrobi jakiejś różnicy w przesyle energi, oporze i czy to będzie dobrze funkcjonować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł R Opublikowano 22 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2009 Żebyś dał mniejszy to by pogorszyło a tak jest OK nie masz się czego bać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kapi Opublikowano 23 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2009 Żebyś dał mniejszy to by pogorszyło a tak jest OK nie masz się czego bać. nie rozumiem chodzi Ci o sytuacje kiedy kabek mtyczki był by jeszcze mniejszy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł R Opublikowano 23 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2009 Tak ale to by pogorszyło mikromalnie mniejszy prąd by przepływał :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 23 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2009 A co masz zamiar zasilać z tego pakietu? Jeżeli spodziewasz się jakiś dużych prądów (np 50A) to niestety ale sama wtyczka jest za mała i nie ma co dywagować nad możliwością jej przylutowania do grubszych przewodów pakietu. Jeżeli to ma być ok 10A - 20 A to nie ma problemu. Owszem - będzie wzrost rezystancji - ale nie taki aby wpływał na sprawność napędu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kapi Opublikowano 23 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2009 Tym pakietem mam zamiar zalilaś silnik emax który pobiera coś ok.20 - 30 A. Ostatnio szukałem po sklepach takich wtyczek i nie mogłem nic podobnego znaleźć. Jutro jeszcze popróbuje jak mi sie nie uda to zlutuje pakiet z tymi małymi kabelkami(w razie czego chciałem się upewnić czy się da :wink: ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rob Mc Fly Opublikowano 23 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2009 szukałem po sklepach takich wtyczek i nie mogłem nic podobnego znaleźć Czy o takie Ci chodzi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kapi Opublikowano 24 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2009 Właśnie o coś takiego mi chodzi :wink: aleszkoda mi kasy za koszt przesyłki mijało by się to z celem. Może brat w Krakowie mi te wtyczzki kupi w sklepie modelarskim bo przyjeżdża na weekend (w takim mieście jak moje nie ma takich luksusów :twisted: ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.