kapi Opublikowano 22 Lutego 2009 Opublikowano 22 Lutego 2009 Witam mam takie banalne pytanie- Czy moge to ze sobą zlutować (kabel pakietu jest 2 razy większy) ?
kapi Opublikowano 22 Lutego 2009 Autor Opublikowano 22 Lutego 2009 Problem w tym, że nie wiem czy to(różnica grubości kabli) nie zrobi jakiejś różnicy w przesyle energi, oporze i czy to będzie dobrze funkcjonować.
Paweł R Opublikowano 22 Lutego 2009 Opublikowano 22 Lutego 2009 Żebyś dał mniejszy to by pogorszyło a tak jest OK nie masz się czego bać.
kapi Opublikowano 23 Lutego 2009 Autor Opublikowano 23 Lutego 2009 Żebyś dał mniejszy to by pogorszyło a tak jest OK nie masz się czego bać. nie rozumiem chodzi Ci o sytuacje kiedy kabek mtyczki był by jeszcze mniejszy?
Paweł R Opublikowano 23 Lutego 2009 Opublikowano 23 Lutego 2009 Tak ale to by pogorszyło mikromalnie mniejszy prąd by przepływał :wink:
japim Opublikowano 23 Lutego 2009 Opublikowano 23 Lutego 2009 A co masz zamiar zasilać z tego pakietu? Jeżeli spodziewasz się jakiś dużych prądów (np 50A) to niestety ale sama wtyczka jest za mała i nie ma co dywagować nad możliwością jej przylutowania do grubszych przewodów pakietu. Jeżeli to ma być ok 10A - 20 A to nie ma problemu. Owszem - będzie wzrost rezystancji - ale nie taki aby wpływał na sprawność napędu.
kapi Opublikowano 23 Lutego 2009 Autor Opublikowano 23 Lutego 2009 Tym pakietem mam zamiar zalilaś silnik emax który pobiera coś ok.20 - 30 A. Ostatnio szukałem po sklepach takich wtyczek i nie mogłem nic podobnego znaleźć. Jutro jeszcze popróbuje jak mi sie nie uda to zlutuje pakiet z tymi małymi kabelkami(w razie czego chciałem się upewnić czy się da :wink: ).
Rob Mc Fly Opublikowano 23 Lutego 2009 Opublikowano 23 Lutego 2009 szukałem po sklepach takich wtyczek i nie mogłem nic podobnego znaleźć Czy o takie Ci chodzi?
kapi Opublikowano 24 Lutego 2009 Autor Opublikowano 24 Lutego 2009 Właśnie o coś takiego mi chodzi :wink: aleszkoda mi kasy za koszt przesyłki mijało by się to z celem. Może brat w Krakowie mi te wtyczzki kupi w sklepie modelarskim bo przyjeżdża na weekend (w takim mieście jak moje nie ma takich luksusów :twisted: ).
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.