Piotter Opublikowano 22 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2009 Mam silnik EMAX BL2215-25 i bedzie zasilany z pakietu 3s. W DriveCalcu wstawiałem rózne śmigła i pod względem pożądanych osiągów i poboru prądu najbardziej odpowiadałoby mi śmigieło GWS 10x4,7 SF. Niestety program wyświetla ostrzeżenie o przekroczeniu maksymalnych, dopuszczalnych obrotów dla tego włąsnie śmigła. Maksimum to podobno 6000 obr/min, a w tym napędzie osiągałoby 6829 . Pytanie więc czy ryzykować ? Co prawda rzadko latam na pełnym drągu, ale przy starcie czy stromym wznoszeniu jednak się zdarza. Jak to jest z tą ich wytrzymałością ? Może faktycznie się rozlecieć ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 22 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2009 Śmigło się nie rozleci tylko łopatki będą się odkształcały i będzie :ass: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aeron1 Opublikowano 23 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2009 Zastosuj takie i po problemie http://rcsklep.pl/product_info.php?cPath=24_82&products_id=642 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.