krzysiek1594 Opublikowano 23 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2009 Witam! Chciałbym zbudowac szybowiec rc lecz wachem się między kolibrem a szybowce o wyglądzie prawdziwego szybowca (jest kilka takich na modele.sklep.pl) który lepszy na pierwszy model? zależy mi na czyms co będzie mogło naprawde dobrze i długo latać więc toto odpada. Chcę też żeby to był szybowiec a nie moto szybowiec. Jeśli ktoś znajdzie odpowiedź na to pytanie to prosze śmiało pisać i jak można to odrazu podesłać plany na krzysszu@poczta.onet.pl. Ps. który będzie tańszy? EDIT: i jeszcze jedno co lepsze na początek, szybowiec czy ten model który zresztą bardzo mi się podoba http://www.motylasty.pl/toto004a.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek1594 Opublikowano 23 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2009 [Moderator on] Koledzy najmłodsi w prawym rogu macie przycisk edytuj przy każdym waszym poście, pisanie posta pod postem jest niedozwolone [nazywa sie to spamem]. Prosze o zastosowanie się tej rady. [Moderator off] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz P. Opublikowano 23 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2009 Witaj krzysiek1594 na początek na pewno będzie szybowiec lepszym wyborem i to taki, który lata powoli i stabilnie jest na pewno z czego wybrać bo takich modeli jest sporo. Poszukaj trochę po sklepach przez internet i coś wybierzesz. Co do modelu , o którym piszesz że podoba ci się odradzam zdecydowanie jak na początek, taki modelik ma dość "zwinne" ruchy a zrazić się na samym początku nie jest najlepiej. Ja uczyłem się latać przez pierwsze 4 miesiące na E.G. i dopiero potem jak wczułem się w pilotaż modelu sięgałem po następne :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 23 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2009 Jeżeli mieszkasz na terenie płaskim to motoszybowiec typu easyglider jest naprawde dobrym wyborem. Podajesz za mało danych. Nie wiemy jaki masz budżet, nie wiemy czy chcesz model gotowy czy chcesz budować go. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek1594 Opublikowano 23 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2009 a więc tak, ow iele bardziej wolałbym szybowiec mam płaski teren prócz małego zagłębienia terenu (zapadlisko koło kopalni, jak ktoś chce zobaczyć to wystarczy wpisać katastrofa górnicza wapno lub kopalnia soli w wapnie) i obok górki o wysokości 10m co daje razem około 20m ale głównie bym startował z holu, model chciałbym zbudować, zależy mi by był konstrukcyjny i najlepiej balsowy i bez laminowania chyba że ktoś mi wytłumaczy na czym laminowanie polega dlatego interesuje mnie coś w rodzajui kolibra i pelikana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.