Leda_g Opublikowano 23 Lutego 2009 Opublikowano 23 Lutego 2009 Udało nam się wykraść technologię Imperium i w naszym tajnym laboratorium powstaje najnowszy ich myśliwiec. Nasi najlepsi naukowcy z różnych to galaktyk nie potrafią dać dobrej odpowiedzi na pytanie jak wyważyć taki oto statek Prototyp Model to jest latające skrzydło z silnikiem oraz śmigłem w środku. Na pewno będzie to bardzo mało lotny model, i w związku z tym zastanawiamy się jak właściwie liczyć SC. Jak traktować boczne pochylone uszy modelu? Jako skrzydła?
Bartosz Mesjasz Opublikowano 23 Lutego 2009 Opublikowano 23 Lutego 2009 Tutaj chyba tylko metodą prób i błędów można dojść do odpowiedzi na pytanie. Swoją droga bardzo ciekawy pomysł :wink: Niech moc będzie z Tobą :mrgreen:
kuba r. Opublikowano 24 Lutego 2009 Opublikowano 24 Lutego 2009 a może coś takiego? tego modelu TIE nie kojarze, był w sadze?
mammuth Opublikowano 24 Lutego 2009 Opublikowano 24 Lutego 2009 tego modelu TIE nie kojarze, był w sadze? To byl bodajze mysliwiec Vadera
wa1ker Opublikowano 24 Lutego 2009 Opublikowano 24 Lutego 2009 tego modelu TIE nie kojarze, był w sadze? To byl bodajze mysliwiec Vadera Dokładnie w takim Tie-fighter'em usiekł z Gwiazdy Śmierci zanim Luke ją "zfragował"
kuba r. Opublikowano 24 Lutego 2009 Opublikowano 24 Lutego 2009 i miał tą płytkę za kulką? wydawało mi się, że właśnie nie, ale mogę się mylić. Tak swoją drogą to kiedyś myślałem o zrobieniu X-wing'a, chociaż pewnie problemy ze statecznością by były ...
Lotczik Opublikowano 24 Lutego 2009 Opublikowano 24 Lutego 2009 Witam. Języki obce są mi obce, ale na rcgroups ktoś budował coś podobnego. Musisz przestudiować artykuł. http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=373593 A na tej stronce pod koniec są też plany myśliwca rebeliantów. Pewnie ich przestudiowanie coś pomoże. http://www.parkjets.com/free-plans.html Podejrzewam, że możesz mieć problemy ze statecznością modelu, tutaj gość wspomaga się żyroskopami, chyba najtańszymi od heli. Efekty są powalające. Pozdrawiam i życzę powodzenia, mimo iż nie popieram imperium . Zapraszam na jasną stronę mocy.
Tomek Opublikowano 24 Lutego 2009 Opublikowano 24 Lutego 2009 Podam Ci najprostszą i tanią metodę na wyważanie tego typu wynalazków (i nie tylko) Rzut z góry wycinasz z depronu 6mm, dociążasz z przodu według własnego widzimisię i rzucasz . Co się dalej stanie , tłumaczyć nie muszę ,sam będziesz wiedział czy masz model za lekki czy za ciężki na nos. W ten sposób wyważałem Łosia i w odróżnieniu od wyliczeń różnych softów z których każdy miał inny wynik, miałem obiektywny wynik ,który najlepiej się sprawdził we właściwym Łosiu. P.S. Też kiedyś myślałem o X Luka ,ale wtedy koszt turbin to był koszmar ,a śmigiełko w :ass: nigdy mi nie pasowało i do dziś nie pasuje.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.