Skocz do zawartości

Gwiezdna Saga - problemy ze statkiem "TIE" Dartha

Leda_g

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Udało nam się wykraść technologię Imperium i w naszym tajnym laboratorium powstaje najnowszy ich myśliwiec.

Nasi najlepsi naukowcy z różnych to galaktyk nie potrafią dać dobrej odpowiedzi na pytanie jak wyważyć taki oto statek

album_pic.php?pic_id=1275

album_pic.php?pic_id=1274

Prototyp

album_pic.php?pic_id=1273

Model to jest latające skrzydło z silnikiem oraz śmigłem w środku. Na pewno będzie to bardzo mało lotny model, i w związku z tym zastanawiamy się jak właściwie liczyć SC.

Jak traktować boczne pochylone uszy modelu? Jako skrzydła?

Opublikowano
tego modelu TIE nie kojarze, był w sadze?

To byl bodajze mysliwiec Vadera ;)

Dokładnie w takim Tie-fighter'em usiekł z Gwiazdy Śmierci zanim Luke ją "zfragował" :)

Opublikowano

i miał tą płytkę za kulką? :P wydawało mi się, że właśnie nie, ale mogę się mylić.

Tak swoją drogą to kiedyś myślałem o zrobieniu X-wing'a, chociaż pewnie problemy ze statecznością by były ...

Opublikowano

Witam.

Języki obce są mi obce, ale na rcgroups ktoś budował coś podobnego. Musisz przestudiować artykuł.

http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=373593

A na tej stronce pod koniec są też plany myśliwca rebeliantów. Pewnie ich przestudiowanie coś pomoże.

http://www.parkjets.com/free-plans.html

Podejrzewam, że możesz mieć problemy ze statecznością modelu, tutaj gość wspomaga się żyroskopami, chyba najtańszymi od heli. Efekty są powalające.

Pozdrawiam i życzę powodzenia, mimo iż nie popieram imperium :). Zapraszam na jasną stronę mocy.

Opublikowano

Podam Ci najprostszą i tanią metodę na wyważanie tego typu wynalazków (i nie tylko)

Rzut z góry wycinasz z depronu 6mm, dociążasz z przodu według własnego widzimisię i rzucasz .

Co się dalej stanie , tłumaczyć nie muszę ,sam będziesz wiedział czy masz model za lekki czy za ciężki na nos.

W ten sposób wyważałem Łosia i w odróżnieniu od wyliczeń różnych softów z których każdy miał inny wynik, miałem obiektywny wynik ,który najlepiej się sprawdził we właściwym Łosiu.

P.S.

Też kiedyś myślałem o X Luka ,ale wtedy koszt turbin to był koszmar ,a śmigiełko w :ass: nigdy mi nie pasowało i do dziś nie pasuje.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.