roger298 Opublikowano 26 Kwietnia 2023 Opublikowano 26 Kwietnia 2023 W nadajniku odcięcie gazu działa mi na uchylanie a nie domykanie. Ustawiłem pełny skok manetki aż do odcięcia, przypisałem przełącznik, ustawiłem poziom domknięcia i jak aktywuję przełącznikiem funkcję to mi oczywiście blokuje serwo ale w pozycji uchylonej a nie zamkniętej. Przeglądałem różne funkcje ale nie znalazłem niczego co mogłoby pomóc, czy to może być wada sprzętowa? Wysłane z mojego Mi A2 Lite przy użyciu Tapatalka
Bodzioch Opublikowano 26 Kwietnia 2023 Opublikowano 26 Kwietnia 2023 1. Krzywa gazu skrócone np. 25% - 100% . W tym zakresie pracy serwa ustawiamy silnik na wolne obroty do max. obrotów. 2. Gaszenie silnika przypisanym przełącznikiem który dociąga serwo do -100% zamykając przepustnicę. 3. Throttle hold ON , Value 0% 4.Trzeba tak ustawić zakres tego gaszenie aby serwo nie "buczało" przy zamkniętej przepustnicy.
roger298 Opublikowano 26 Kwietnia 2023 Autor Opublikowano 26 Kwietnia 2023 Działa !! Trochę dziwnie, ale działa - dzięki za pomoc A tak swoją drogą to nie jest to przypadkiem wada fabryczna? Wydawało mi się że trottle hold jest właśnie do ustawienia punktu domknięcia?Wysłane z mojego Mi A2 Lite przy użyciu Tapatalka
Bodzioch Opublikowano 26 Kwietnia 2023 Opublikowano 26 Kwietnia 2023 I ustawiasz punkt domknięcia. To nie musi być 0 , może być 5 , 10 ,15% , ważne aby był to punkt w którym gaśnie silnik.
roger298 Opublikowano 26 Kwietnia 2023 Autor Opublikowano 26 Kwietnia 2023 No tak, masz rację. Taka forma regulacji pozwala nie uszkodzić przepustnicy w silniku zbyt dużym wychyleniem serwa.Wysłane z mojego Mi A2 Lite przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi