KonanDestylator Opublikowano 6 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2023 Hej, wykończyłem swojego niebieskiego skysurfera (zapomniałem włożyć rurkę węglową w skrzydła i sie złożył). Kupiłem wersję KIT czerwonego. Niestety dopiero po zakupie przeczytałem ten wątek: i rzeczywiście, to są zupełnie inne modele. Mam problem z montażem silnika. Chce go wziąść z niebieskiego modelu ale tam jest zupełnie inne mocowanie. Czy ktoś moze mi doradzic jak to zrobić? Instrukcja tutaj to jest jakaś tragedia. W niebieskim to było proste, po prostu się przykręcało do tego drewienka, ono wchodziło ładnie w model i było fajnie usztywnione (na zdjęciu po prawej). A tutaj jak to rozegrać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 6 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2023 To którą teraz wersję masz, bo najpierw piszesz, wykończyłeś niebieskiego a potem bo w czerwonym... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KonanDestylator Opublikowano 6 Lipca 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2023 Mam teraz czerwonego. Na powyższym zdjęciu, w zestawie było to kwadratowe drewienko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ali1983 Opublikowano 6 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2023 Sklejasz kadłub w całość i wtedy przyklejasz tą kwadratowa sklejke. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KonanDestylator Opublikowano 6 Lipca 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2023 No a jak silnik do tego wkręcić? Trzeba mieć takie krzyżakowe mocowanie silnika? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 6 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2023 To tak samo, przykręcasz do tego kwadratu a sklejkę wklejasz w piankę. W tej wersji silnik się chowa do środka tej gondoli. Ja zrobiłem trochę inaczej, wkleiłem bloczek epp w tą gondolę i silnik przykleiłem ze sklejką na zewnątrz, dzięki temu mogłem założyć większe śmigło. Masz wiele możliwości, montażu. Tak wygląda RTF Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ali1983 Opublikowano 6 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2023 3 minuty temu, KonanDestylator napisał: No a jak silnik do tego wkręcić? Trzeba mieć takie krzyżakowe mocowanie silnika? Tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 6 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2023 Po co, przecież masz miejsca na śrubki, po co ci krzyżak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ali1983 Opublikowano 6 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2023 Bez krzyżaka śrubki od strony wew. Jak po przyklejeniu wregi później odkręcić silnik? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 6 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2023 Może i tak, jak potrzebujesz. Wiesz jak bixler ma mocowanie? Zrobisz jak zechcesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KonanDestylator Opublikowano 7 Lipca 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2023 Dzięki za porady. Pytanka: 1. Skąd wziąłeś te dystanse? 2. Ten dystans jest wklejony w pianke? 3. Jak jest przykręcony silnik? 4. Jaka jest różna w trzyłopatowym śmigle vs dwie łopaty? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi