KonanDestylator Opublikowano 6 Lipca 2023 Opublikowano 6 Lipca 2023 Hej, wykończyłem swojego niebieskiego skysurfera (zapomniałem włożyć rurkę węglową w skrzydła i sie złożył). Kupiłem wersję KIT czerwonego. Niestety dopiero po zakupie przeczytałem ten wątek: i rzeczywiście, to są zupełnie inne modele. Mam problem z montażem silnika. Chce go wziąść z niebieskiego modelu ale tam jest zupełnie inne mocowanie. Czy ktoś moze mi doradzic jak to zrobić? Instrukcja tutaj to jest jakaś tragedia. W niebieskim to było proste, po prostu się przykręcało do tego drewienka, ono wchodziło ładnie w model i było fajnie usztywnione (na zdjęciu po prawej). A tutaj jak to rozegrać?
robertus Opublikowano 6 Lipca 2023 Opublikowano 6 Lipca 2023 To którą teraz wersję masz, bo najpierw piszesz, wykończyłeś niebieskiego a potem bo w czerwonym...
KonanDestylator Opublikowano 6 Lipca 2023 Autor Opublikowano 6 Lipca 2023 Mam teraz czerwonego. Na powyższym zdjęciu, w zestawie było to kwadratowe drewienko.
ali1983 Opublikowano 6 Lipca 2023 Opublikowano 6 Lipca 2023 Sklejasz kadłub w całość i wtedy przyklejasz tą kwadratowa sklejke.
KonanDestylator Opublikowano 6 Lipca 2023 Autor Opublikowano 6 Lipca 2023 No a jak silnik do tego wkręcić? Trzeba mieć takie krzyżakowe mocowanie silnika?
robertus Opublikowano 6 Lipca 2023 Opublikowano 6 Lipca 2023 To tak samo, przykręcasz do tego kwadratu a sklejkę wklejasz w piankę. W tej wersji silnik się chowa do środka tej gondoli. Ja zrobiłem trochę inaczej, wkleiłem bloczek epp w tą gondolę i silnik przykleiłem ze sklejką na zewnątrz, dzięki temu mogłem założyć większe śmigło. Masz wiele możliwości, montażu. Tak wygląda RTF
ali1983 Opublikowano 6 Lipca 2023 Opublikowano 6 Lipca 2023 3 minuty temu, KonanDestylator napisał: No a jak silnik do tego wkręcić? Trzeba mieć takie krzyżakowe mocowanie silnika? Tak
robertus Opublikowano 6 Lipca 2023 Opublikowano 6 Lipca 2023 Po co, przecież masz miejsca na śrubki, po co ci krzyżak?
ali1983 Opublikowano 6 Lipca 2023 Opublikowano 6 Lipca 2023 Bez krzyżaka śrubki od strony wew. Jak po przyklejeniu wregi później odkręcić silnik?
robertus Opublikowano 6 Lipca 2023 Opublikowano 6 Lipca 2023 Może i tak, jak potrzebujesz. Wiesz jak bixler ma mocowanie? Zrobisz jak zechcesz
KonanDestylator Opublikowano 7 Lipca 2023 Autor Opublikowano 7 Lipca 2023 Dzięki za porady. Pytanka: 1. Skąd wziąłeś te dystanse? 2. Ten dystans jest wklejony w pianke? 3. Jak jest przykręcony silnik? 4. Jaka jest różna w trzyłopatowym śmigle vs dwie łopaty?
Rekomendowane odpowiedzi