Rafal B. Opublikowano 28 Lutego 2009 Opublikowano 28 Lutego 2009 Zobaczcie na tą stronę: http://www.modelpartner.ig.pl/sklep/index.php?p=productsMore&iProduct=1554&sName=modelarnia Po mojemu będzie z tego Pirat o rozpiętości około 7 metrów (no powiedzmy od 6 do 7 metrów). Zna ktoś więcej szczegółów?
darek.3333 Opublikowano 1 Marca 2009 Opublikowano 1 Marca 2009 Tylko że prawdzwy pirat w centropłacie nie ma klasycznego dźwigara tylko wiele małych podłużnic. Pewnie o szczegóły można zapytać w firmie. :wink:
Damian-str Opublikowano 1 Marca 2009 Opublikowano 1 Marca 2009 Piękny szybowiec :shock: , ciekawe czym były wycinany żeberka, bo na pewno nie był to laser? Pozdrawiam Damian
Bartosz Mesjasz Opublikowano 1 Marca 2009 Opublikowano 1 Marca 2009 Jak wygląda prawnie zezwolenie na latanie takimi modelami ? Wyjdzie chyba ponad 5kg Piękna sprawa.
Rafal B. Opublikowano 1 Marca 2009 Autor Opublikowano 1 Marca 2009 W Polsce wielu modelarzy lata modelami ponad 10 Kg i jakoś nie ma specjalnych zezwoleń. Z tego co wiem to do 25 Kg można latać bez żadnych dodatkowych papierków (ale OC by się przydało).
Bartosz Mesjasz Opublikowano 1 Marca 2009 Opublikowano 1 Marca 2009 Wydawało mi się że do 5kg :roll: A tu do 25kg Chyba się w wadzę zmieści :wink:
laminat Opublikowano 1 Marca 2009 Opublikowano 1 Marca 2009 jesli juz mowa o zezwoleniach na latanie piratem w takiej czy innej skali zobaczcie jak ten pirat skonczył i jak sprawdzano jego pilota:P http://www.aeroklub.torun.pl/index.php?main=galeria&ID_gal=58 ostatnich kilka zdjec
darek.3333 Opublikowano 2 Marca 2009 Opublikowano 2 Marca 2009 Sądząc po widoczkach górskich to chyba było na Żarze. Tam jak się jest poniżej lotniska bez szans na dolot to nie ma innego wyjścia jak lądować na wodzie, w końcu ona zawsze jest najniżej :wink: To nie pierwszy przypadek. W poprzednich podobno wystarczyło szybowiec dobrze osuszyć, dokonać przeglądu i szybowiec wracał do latania. EDIT - Nie doczytałem - faktycznie to był Żar z działu "zdjęcia wyjazdowe" bo nie bardzo mi się zgadzały te góry z aeroklubem pomorskim :wink:
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.