Rafal B. Opublikowano 28 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2009 Zobaczcie na tą stronę: http://www.modelpartner.ig.pl/sklep/index.php?p=productsMore&iProduct=1554&sName=modelarnia Po mojemu będzie z tego Pirat o rozpiętości około 7 metrów (no powiedzmy od 6 do 7 metrów). Zna ktoś więcej szczegółów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek.3333 Opublikowano 1 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2009 Tylko że prawdzwy pirat w centropłacie nie ma klasycznego dźwigara tylko wiele małych podłużnic. Pewnie o szczegóły można zapytać w firmie. :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian-str Opublikowano 1 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2009 Piękny szybowiec :shock: , ciekawe czym były wycinany żeberka, bo na pewno nie był to laser? Pozdrawiam Damian Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartosz Mesjasz Opublikowano 1 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2009 Jak wygląda prawnie zezwolenie na latanie takimi modelami ? Wyjdzie chyba ponad 5kg Piękna sprawa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal B. Opublikowano 1 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2009 W Polsce wielu modelarzy lata modelami ponad 10 Kg i jakoś nie ma specjalnych zezwoleń. Z tego co wiem to do 25 Kg można latać bez żadnych dodatkowych papierków (ale OC by się przydało). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartosz Mesjasz Opublikowano 1 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2009 Wydawało mi się że do 5kg :roll: A tu do 25kg Chyba się w wadzę zmieści :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
laminat Opublikowano 1 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2009 jesli juz mowa o zezwoleniach na latanie piratem w takiej czy innej skali zobaczcie jak ten pirat skonczył i jak sprawdzano jego pilota:P http://www.aeroklub.torun.pl/index.php?main=galeria&ID_gal=58 ostatnich kilka zdjec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eryk Opublikowano 1 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2009 pewnie chciał nabrać troche wody na balast Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek.3333 Opublikowano 2 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2009 Sądząc po widoczkach górskich to chyba było na Żarze. Tam jak się jest poniżej lotniska bez szans na dolot to nie ma innego wyjścia jak lądować na wodzie, w końcu ona zawsze jest najniżej :wink: To nie pierwszy przypadek. W poprzednich podobno wystarczyło szybowiec dobrze osuszyć, dokonać przeglądu i szybowiec wracał do latania. EDIT - Nie doczytałem - faktycznie to był Żar z działu "zdjęcia wyjazdowe" bo nie bardzo mi się zgadzały te góry z aeroklubem pomorskim :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.