Piciu Opublikowano 11 Października 2023 Opublikowano 11 Października 2023 Witam, Czy ktoś z Kolegów potrafi podać dokładnie przepisy modeli wymienionych powyżej klas ? Konkretnie interesują mnie dane techniczne jakie są dopuszczone typy silników , regulatorów i aku. Dziękuję Piotr
Elvis Opublikowano 11 Października 2023 Opublikowano 11 Października 2023 Tu jest coś niecoś, na początku tematu. https://pfmrc.eu/topic/96373-zawody-modeli-res-f3l/?do=findComment&comment=868791
Elvis Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia Są jakieś wytyczne dot. wielkości chorągiewki na holu? Do RES jest określona wielkość min. 3 dm2. Edit: Niektóre hole dostępne w handlu, dedykowane dla RES, mają wielkość chorągiewki ok 390x65 mm co daje ok 2.5 dm2.
Gawłoś Opublikowano 18 Marca Opublikowano 18 Marca Poniżej zamieszczam w wersji Pl. tymczasowy regulamin klasy F3L - szybowców termicznych sterowanych radiem RES, ze zmianami wprowadzonymi w kwietniu ub.r. przez CIAM - wydaje mi się że nic nowszego nie ma, bo zmiany wprowadzają podobno na posiedzeniu CIAM raz do roku. Jeżeli ktoś dopatrzy się jakiś poważniejszych błędów, to będziemy zmieniać tekst. W regulaminie nic nie ma o wielkości chorągiewki. Wydaje mi się, że trzeba używać sprawdzonych, jakich od lat używają inni. W Łososinie cały sprzęt pochodził z zakupów w sklepach, które specjalizują w F3L. Między żyłką a gumą warto wpinać "łożyskowane"agrafki, które zapobiegają skręcaniu się żyłki i gumy. 2023-grudzień,F3L - regulamin KG.docx 1
Rekomendowane odpowiedzi