Piciu Opublikowano 11 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2023 Witam, Czy ktoś z Kolegów potrafi podać dokładnie przepisy modeli wymienionych powyżej klas ? Konkretnie interesują mnie dane techniczne jakie są dopuszczone typy silników , regulatorów i aku. Dziękuję Piotr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elvis Opublikowano 11 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2023 Tu jest coś niecoś, na początku tematu. https://pfmrc.eu/topic/96373-zawody-modeli-res-f3l/?do=findComment&comment=868791 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elvis Opublikowano 23 Stycznia Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia Są jakieś wytyczne dot. wielkości chorągiewki na holu? Do RES jest określona wielkość min. 3 dm2. Edit: Niektóre hole dostępne w handlu, dedykowane dla RES, mają wielkość chorągiewki ok 390x65 mm co daje ok 2.5 dm2. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawłoś Opublikowano 18 Marca Udostępnij Opublikowano 18 Marca Poniżej zamieszczam w wersji Pl. tymczasowy regulamin klasy F3L - szybowców termicznych sterowanych radiem RES, ze zmianami wprowadzonymi w kwietniu ub.r. przez CIAM - wydaje mi się że nic nowszego nie ma, bo zmiany wprowadzają podobno na posiedzeniu CIAM raz do roku. Jeżeli ktoś dopatrzy się jakiś poważniejszych błędów, to będziemy zmieniać tekst. W regulaminie nic nie ma o wielkości chorągiewki. Wydaje mi się, że trzeba używać sprawdzonych, jakich od lat używają inni. W Łososinie cały sprzęt pochodził z zakupów w sklepach, które specjalizują w F3L. Między żyłką a gumą warto wpinać "łożyskowane"agrafki, które zapobiegają skręcaniu się żyłki i gumy. 2023-grudzień,F3L - regulamin KG.docx 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi