mjs Opublikowano 14 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2023 Robert, klikasz w Bay Now (czyli Kup Teraz) coś się otwiera, coś wpisujesz, zapewne musisz mieć kartę bankowa i nią zapłacić. Bank przewalutowuje i za chwilę masz maila z planami w pliku pdf. Moje rzuty są raczej poglądowe, bo wydrukujesz je na A4 w skali mniejszej, niż 1 : 1. Możesz je wyciąć i posklejać jak model z Małego Modelarza. Dla własnej oceny bryły kadłuba. A właściwy model będziesz miał na planach od Bearospace Industries. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas69 Opublikowano 16 Listopada 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2023 Muszę to przemyśleć bo plany Emmy okazały się sporo droższe niż 15 $, bo 33 i 42 dla planów z szablonami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slawomir Opublikowano 8 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2023 Są po 15$ za sztukę. Za tyle bez problemu kupiłem. Bezpośrednio tu. Wszystko jest szablony do wydruku na wielkoformatowej drukarce. Zaznaczone linie do sprawdzenia ze 1metr to metr. Wszystkie części rozrysowane. http://www.bearospaceindustries.com/boats2.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas69 Opublikowano 8 Grudnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2023 Są w różnych cenach. Też kupiłem za 15 $. Budowa trwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas69 Opublikowano 3 Stycznia Autor Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia Mam jakieś postępy w budowie. Jeden wniosek jest taki. Gdyby były narzędzia np. mechaniczna piła włosowa zamiast ręcznej, szlifierka czy wiertarka stołowa, byłoby szybciej i dokładniej. Jeszcze jedna informacja. Burty nie mieszczą się na standardowej formatce sklejki 1000 mm. Musiałem zamówić 1270 mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slawomir Opublikowano 4 Stycznia Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia Ja rozmiar sklejki rozwiązałem tak. Poprawiłem symetrie wręg i wyciałem cały model laserem. Proponuje zmienić tytuł na Emma bo chyba ją robisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi