Amadi Opublikowano 27 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2023 Cześć wszystkim! Posiadam dwie makiety szybowców w skali 1:4 i 1:5 i chciałbym wykonać do nich własnoręcznie figurki pilotów. Myślałem nad wystruganiem pilota w styropianie, głowę wydrukować na drukarce 3d i założyć ubrania dla lalek. Ma ktoś jakiś sposób na własnoręczną makietę pilota do szybowca? Zależy mi na tym aby były dość lekkie. Z czego można zrobić pilota aby był dość makietowy? Z chęcią obejrzę wasze figurki pilotów i poczytam o tym z czego można takowe wykonać. Pozdrawiam Amadeusz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Modelarz 2123 Opublikowano 27 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2023 tutaj masz od zera opisane jak robiłem figurkę 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amadi Opublikowano 27 Listopada 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2023 41 minut temu, Modelarz 2123 napisał: tutaj masz od zera opisane jak robiłem figurkę Twoja figurka to lepsza niż w sklepach modelarskich. Gratuluję talentu? Myślę, że może spróbuję wyciąć z pianki tak jak Ty i następnie dać na to ubrania. Głowę może wykonam w technologii druku 3d. Zobaczę jeszcze na inne rozwiązania i nad jakimś pomyślę. Dzięki Może ktoś jeszcze się wypowie o swoich doświadczeniach i sposobach. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas69 Opublikowano 27 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2023 Jeżeli pilot do makiety to nie może być gorszy od tego Zbyszka:-) tylko trochę kosztuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amadi Opublikowano 28 Listopada 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2023 6 godzin temu, robas69 napisał: Jeżeli pilot do makiety to nie może być gorszy od tego Zbyszka:-) tylko trochę kosztuje Te makiety pilotów to są bardzo dokładnie zrobione. Ja chciałbym właśnie zrobić takie tylko "trochę" tańsze. Z tego co wiem to w tych figurkach głowa, ręce i nogi są z drukarki 3d, a reszta jest uszyte. Ja niestety nie mam takich umiejętności krawieckich więc to raczej u mnie się nie sprawdzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi