romsonic Opublikowano 29 Listopada 2023 Opublikowano 29 Listopada 2023 Dzień dobry .Posiadam nadajnik Horus X 10 E . Niestety szwankuje w nim moduł nadawczy wewnętrzny. Drastycznie skrócił się zasięg . Zamiaruję kupić moduł ISRM w sklepie Modele 24 pl. Czy sprzedawany w tymże sklepie moduł da się zastosować do systemu nadawania starszego ACCST po wgraniu odpowiedniego firmware ? Na stronie sklepu z tymże modułem piszą że obsługuje ACCES.
mihu Opublikowano 29 Listopada 2023 Opublikowano 29 Listopada 2023 Co do modułu to jest duża szansa, że będzie obsługiwał tylko ACCST D16 i to z firmware powyżej 2.0 (czyli zamienniki odbiorników D16 i starsze D8 mogą na nim nie działać). PS czy sprawdziłeś uszkodzenia toru antenowego nadajnika ( np. Pomiar SWR) bo może tu jest problem?
romsonic Opublikowano 29 Listopada 2023 Autor Opublikowano 29 Listopada 2023 Dzięki za podpowiedź. Odbiorniki mam jak napisałeś .ACCST D 16 i firmware z dwójką z przodu. Pomiar SWR .. jak wykonać ?
mihu Opublikowano 29 Listopada 2023 Opublikowano 29 Listopada 2023 Nie mam jak sprawdzić. Jeżeli dobrze pamiętam to był ten pomiar w danych telemetrycznych lub skrypt lua w opentx
romsonic Opublikowano 29 Listopada 2023 Autor Opublikowano 29 Listopada 2023 Dziękuję i rozumiem że na poziomie nadajnika bez dodatkowych urządzeń się da... Mam kolegę modelarza z opanowaniem elektroniki ,więc poproszę o pomoc. Wpadłem na myśl. Jakby przełączyć antenę na wewnętrzną może pomoże różnicę wykryć...
Rekomendowane odpowiedzi