romsonic Opublikowano 29 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2023 Dzień dobry .Posiadam nadajnik Horus X 10 E . Niestety szwankuje w nim moduł nadawczy wewnętrzny. Drastycznie skrócił się zasięg . Zamiaruję kupić moduł ISRM w sklepie Modele 24 pl. Czy sprzedawany w tymże sklepie moduł da się zastosować do systemu nadawania starszego ACCST po wgraniu odpowiedniego firmware ? Na stronie sklepu z tymże modułem piszą że obsługuje ACCES. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mihu Opublikowano 29 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2023 Co do modułu to jest duża szansa, że będzie obsługiwał tylko ACCST D16 i to z firmware powyżej 2.0 (czyli zamienniki odbiorników D16 i starsze D8 mogą na nim nie działać). PS czy sprawdziłeś uszkodzenia toru antenowego nadajnika ( np. Pomiar SWR) bo może tu jest problem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romsonic Opublikowano 29 Listopada 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2023 Dzięki za podpowiedź. Odbiorniki mam jak napisałeś .ACCST D 16 i firmware z dwójką z przodu. Pomiar SWR .. jak wykonać ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mihu Opublikowano 29 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2023 Nie mam jak sprawdzić. Jeżeli dobrze pamiętam to był ten pomiar w danych telemetrycznych lub skrypt lua w opentx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romsonic Opublikowano 29 Listopada 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2023 Dziękuję i rozumiem że na poziomie nadajnika bez dodatkowych urządzeń się da... Mam kolegę modelarza z opanowaniem elektroniki ,więc poproszę o pomoc. Wpadłem na myśl. Jakby przełączyć antenę na wewnętrzną może pomoże różnicę wykryć... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi