komar54 Opublikowano 7 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2009 Po długim czasie udało się dokończyć model i teraz wygląda on następująco: foto 1, foto 2. Brakuje jeszcze owiewki silnika ale to dopiero po ustawieniu silnika i wyważeniu. I mam tu takie małe pytanie do posiadaczy. W którym miejscu macie środek ciężkości i jakie powinien być wykłon silnika? Jestem po pierwszych dwóch lotach ale model nie lata tak jak powinien. Wydaje mi się ze SC jest za bardzo przesunięty do tyłu. Objaw jest taki ze bardzo nerwowo reaguje na ster wysokości. Jest parę tych samolotów na forum to liczę na jakieś wskazówki . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 11 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2009 Ile % cieciwy masz SC ? Jak model lata z wyłączonym silnikiem i sterami puszczonymi na zero ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komar54 Opublikowano 11 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2009 SC mam 70 mm od krawędzi natarcia, (licząc skrzydło z lotkami) jest to 33%. Nie miałem okazji lecieć bez silnika bo zrobiłem tylko jedno kółko i wylądowałem. Strasznie się źle sterowało i nie chciałem ryzykować. A poprawek ustawienia nie było bo trochę zamoczył się silnik (tzn precyzyjne lądowanie w kałuże ) i musiałem się zwinąć do domu. Od tamtej pory nie miałem czasu żeby coś pogrzebać i wypróbować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.