Mieczyslaw Opublikowano 2 Lutego 2024 Opublikowano 2 Lutego 2024 Witam Po długich latach ze zdwojona siłą naszły mnie chęci na budowę modeli. A, że obecnie UE we wszystko wściubia nos, to okazało się , że aby budować i cieszyć się modelami RC (latającymi) należy mieć stosowne pozwolenia . Mam A1/A3 jestem w trakcie oczekiwań na A2. Do zaliczenia kursu i zdania egzaminów zmotywowało mnie juz posiadanie Elaktroszybowca Alpha 1500. Pozwolenia są potrzebne , bo jak nie to się jest przestępcą i będzie kara. Myślę ,że możliwość współpracy, kontaktów w Polskim Forum Modelarzy będzie służyła mojemu rozwijaniu sie i rozszerzaniu zainteresowań. Modele budowałem już w czasie szkoły podstawowej , głównie MM i szybowce (jaskółki). Szybowce i nie doścignione RC w technikum. A później synom szybowce i modele z papieru. Dzisiaj mam na ukończeniu poza wspomnianym elektroszybowcem - model samolotu Rumpler4c Taube w skali 1:12 . I to on ma latać na wiosnę. Pozdrawiam MIeczysław
Mikołaj 1977 Opublikowano 2 Lutego 2024 Opublikowano 2 Lutego 2024 Witaj , Powiem tak nie wiesz w te gówno i nie rób żadnych kursów tylko lataj gdzie chcesz jak masz ochotę . Ludzie, rakiety ruskie spadały na Polskę to np, w Bydgoszczy i nikt tego nie namierzyło to modele będą namierzać . !!!!!! 1
Market Opublikowano 3 Lutego 2024 Opublikowano 3 Lutego 2024 W dniu 2.02.2024 o 23:08, Mikołaj 1977 napisał: Powiem tak nie wiesz w te gówno i nie rób żadnych kursów tylko lataj gdzie chcesz jak masz ochotę . Jak masz udzielać takich złotych porad, to najpierw zapanuj nad ortografią, bo ciężko zrozumieć o co Ci chodzi, a potem się wymądrzaj. Nie wiesz, że w tym wypadku pisze się "nie wierz"? I nie jest to w tym wypadku żadna dysleksja czy dysgrafia tylko brak logiki - bo się łatwo i logicznie wymienia na "niewiara". Jak chcesz to tak rób na własny rachunek i własną odpowiedzialność, ale nie namawiaj innych do złego. @Mieczyslaw kurs się robi raz, jest łatwy, bezpłatny i już - zrobiłeś to wiesz. 20 minut wysiłku i żaden"krawężnik" czy samozwańczy ORMOwiec Ci nie podskoczy Pozdrawiam 4
Mikołaj 1977 Opublikowano 4 Lutego 2024 Opublikowano 4 Lutego 2024 20 godzin temu, Market napisał: Jak masz udzielać takich złotych porad, to najpierw zapanuj nad ortografią, bo ciężko zrozumieć o co Ci chodzi, a potem się wymądrzaj. Nie wiesz, że w tym wypadku pisze się "nie wierz"? I nie jest to w tym wypadku żadna dysleksja czy dysgrafia tylko brak logiki - bo się łatwo i logicznie wymienia na "niewiara". Zgadza się moja, wina nie dopatrzyłem i od razu dodałem odpowiedź . Niestety , ale piszę na klawiaturze metodą 10-ciu palców po prostu błąd w literówce ale po co od razu z tego składać zdanie o poprawne pisanie . To tylko jeden wyraz , dodam ze są tu ludzie którzy takie piszą ośle wyrazy i jakoś wszystko jest w porządku .
Amadi Opublikowano 4 Lutego 2024 Opublikowano 4 Lutego 2024 12 minut temu, Mikołaj 1977 napisał: Zgadza się moja, wina nie dopatrzyłem i od razu dodałem odpowiedź . Niestety , ale piszę na klawiaturze metodą 10-ciu palców po prostu błąd w literówce ale po co od razu z tego składać zdanie o poprawne pisanie . To tylko jeden wyraz , dodam ze są tu ludzie którzy takie piszą ośle wyrazy i jakoś wszystko jest w porządku . Myślę, że Andrzejowi chodziło o to, że jeśli już piszesz coś z pewnością swojej wypowiedzi to należy napisać to poprawnie. Wtedy porady wydają się bardziej rzetelne. 2
Mikołaj 1977 Opublikowano 4 Lutego 2024 Opublikowano 4 Lutego 2024 23 godziny temu, Market napisał: Jak masz udzielać takich złotych porad, to najpierw zapanuj nad ortografią, bo ciężko zrozumieć o co Ci chodzi, a potem się wymądrzaj. Nie wiesz, że w tym wypadku pisze się "nie wierz"? I nie jest to w tym wypadku żadna dysleksja czy dysgrafia tylko brak logiki - bo się łatwo i logicznie wymienia na "niewiara". Jak chcesz to tak rób na własny rachunek i własną odpowiedzialność, ale nie namawiaj innych do złego. @Mieczyslaw kurs się robi raz, jest łatwy, bezpłatny i już - zrobiłeś to wiesz. 20 minut wysiłku i żaden"krawężnik" czy samozwańczy ORMOwiec Ci nie podskoczy Pozdrawiam
Mieczyslaw Opublikowano 5 Lutego 2024 Autor Opublikowano 5 Lutego 2024 Witam Jednak poczekam. A w tym czasie ukończę dzieło. Spróbuje wkleić nagranie. Pozdrawiam Mieczyslaw
Andrzej68IX Opublikowano 5 Lutego 2024 Opublikowano 5 Lutego 2024 A Naszych namierzyli z dronem - Polacy zatrzymani przez niemiecką policję. Wiemy, co było powodem - o2 Co prawda była to niemiecka policja ale nigdy nie wiadomo jakie te ich "antydronowe" radary mają zasięg? Trzeba być czujnym! Czuj, czuj, czuwaj.
Rekomendowane odpowiedzi