Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Po długich latach ze zdwojona siłą naszły mnie chęci na budowę modeli. A, że obecnie UE we wszystko wściubia nos, to okazało się , że aby budować i cieszyć się modelami RC (latającymi) należy mieć stosowne pozwolenia . Mam A1/A3 jestem w trakcie oczekiwań na A2. Do zaliczenia kursu i zdania egzaminów zmotywowało mnie juz posiadanie Elaktroszybowca Alpha 1500. Pozwolenia są potrzebne , bo jak nie to się jest przestępcą i będzie kara. Myślę ,że możliwość współpracy, kontaktów w Polskim Forum Modelarzy będzie służyła mojemu  rozwijaniu sie i rozszerzaniu zainteresowań. Modele budowałem już w czasie szkoły podstawowej , głównie MM i szybowce (jaskółki). Szybowce i nie doścignione RC w technikum. A później synom szybowce i modele z papieru. Dzisiaj mam na ukończeniu poza wspomnianym elektroszybowcem  - model samolotu Rumpler4c Taube w skali 1:12 . I to on ma latać na wiosnę.

Pozdrawiam

MIeczysław

Opublikowano

Witaj , 

Powiem tak nie wiesz w te gówno i nie rób żadnych kursów tylko lataj  gdzie chcesz jak masz ochotę . 

Ludzie,  rakiety ruskie spadały na Polskę to np, w Bydgoszczy i nikt tego nie namierzyło to modele będą namierzać . !!!!!!

• Dzięki 1
Opublikowano
W dniu 2.02.2024 o 23:08, Mikołaj 1977 napisał:

Powiem tak nie wiesz w te gówno i nie rób żadnych kursów tylko lataj  gdzie chcesz jak masz ochotę . 

Jak masz udzielać takich złotych porad, to najpierw zapanuj nad ortografią, bo ciężko zrozumieć o co Ci chodzi, a potem się wymądrzaj. Nie wiesz, że w tym wypadku pisze się "nie wierz"? I nie jest to w tym wypadku żadna dysleksja czy dysgrafia tylko brak logiki - bo się łatwo i logicznie wymienia na "niewiara".

Jak chcesz to tak rób na własny rachunek i własną odpowiedzialność, ale nie namawiaj innych do złego.

@Mieczyslaw kurs się robi raz, jest łatwy, bezpłatny i już - zrobiłeś to wiesz. 20 minut wysiłku i żaden"krawężnik" czy samozwańczy ORMOwiec Ci nie podskoczy ;)

Pozdrawiam

• Lubię to 4
Opublikowano
20 godzin temu, Market napisał:

Jak masz udzielać takich złotych porad, to najpierw zapanuj nad ortografią, bo ciężko zrozumieć o co Ci chodzi, a potem się wymądrzaj. Nie wiesz, że w tym wypadku pisze się "nie wierz"? I nie jest to w tym wypadku żadna dysleksja czy dysgrafia tylko brak logiki - bo się łatwo i logicznie wymienia na "niewiara".

Zgadza się moja, wina nie dopatrzyłem i od razu dodałem odpowiedź . 

Niestety , ale piszę na klawiaturze metodą 10-ciu palców   po prostu błąd w literówce ale po co od razu z tego składać zdanie o poprawne pisanie .

To tylko jeden wyraz , dodam ze są tu ludzie którzy takie piszą ośle wyrazy i jakoś wszystko jest w porządku . 

Opublikowano
12 minut temu, Mikołaj 1977 napisał:

Zgadza się moja, wina nie dopatrzyłem i od razu dodałem odpowiedź . 

Niestety , ale piszę na klawiaturze metodą 10-ciu palców   po prostu błąd w literówce ale po co od razu z tego składać zdanie o poprawne pisanie .

To tylko jeden wyraz , dodam ze są tu ludzie którzy takie piszą ośle wyrazy i jakoś wszystko jest w porządku . 

Myślę, że Andrzejowi chodziło o to, że jeśli już piszesz coś z pewnością swojej wypowiedzi to należy napisać to poprawnie. 

Wtedy porady wydają się bardziej rzetelne. 

• Lubię to 2
Opublikowano
23 godziny temu, Market napisał:

Jak chcesz to tak rób na własny rachunek i własną odpowiedzialność, ale nie namawiaj innych do złego.

@Mieczyslaw kurs się robi raz, jest łatwy, bezpłatny i już - zrobiłeś to wiesz. 20 minut wysiłku i żaden"krawężnik" czy samozwańczy ORMOwiec Ci nie podskoczy ;)

Pozdrawiam

pollllllllllllllllll.jpg

• temat został zablokowany
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.