Gość Anonymous Opublikowano 10 Marca 2009 Opublikowano 10 Marca 2009 Opisze swój problem od początku do końca. Zamówiłem kabel na alledrogo cena 40zł w wczoraj przyszedł no i podłączam do USB wyświetla się komunikat sprzęt gotowy do użycia(ja jucz cały happy) klikam na panel sterowania kontrolery gier pisze Vjoy no i kalibracja wszystko ładnie i wracam do testowanie i patrze ster mi skacze mówię jeszcze raz kalibracja i jeszcze gorzej czerwone kreski drżą nie wiem już co robić
pppd Opublikowano 10 Marca 2009 Opublikowano 10 Marca 2009 Jeżeli Twój moduł ma widoczne zostawione 6 ścieżek (pól stykowych) po stronie kabla, to proponuję zmianę firmware z VJoy na RCU ( RC-USB ) autorstwa Vadima Kushnira oraz Vitalyego Puzrina. Ten firmware posiada wbudowane filtry i kilka innych rozwiązań pozwalających na osiągnięcie stabilnego sterowania. Wieczorem opiszę całą procedurę z linkami.. ale nie obejdzie się bez programatora ISP do uC Atmega.
Grzesiek Opublikowano 10 Marca 2009 Opublikowano 10 Marca 2009 zmien modulacje w nadajniku na PCM i mysle ze problem zniknie.Bo jak sie domyslam masz ustawione PPM a mi Przy PPM tez stery glupialy tzn.kreski te czerwone w kontrolerze gier
Gość Anonymous Opublikowano 10 Marca 2009 Opublikowano 10 Marca 2009 tylko ja mam 2 do wyboru PPM i SPCM Grzesiek pomógł przez gg pozdrawiam
ojdas Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Witam, Mam ten sam problem lecz z mx-16s. Kupiłem sobie kabelek USB na allegro (tutaj to coś http://allegro.pl/item607026334_promocja_interfejs_usb_od_modelloo_warto.html ), jednakże po podłączeniu go do kompa i aparatury nie można w żaden sposób skalibrować wszystkiego razem.... Próbowałem różnych sposobów i nic Może macie pomysł jak w tym przypadku ów problem rozwiązać? pzdr. Piotr
utopia Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Opublikowano 14 Kwietnia 2009 przerabiałem ten problem na sprzęcie MX-12 i symulator AFPD wymagana kolejność jest następująca: 1-spinamy kablem nadajnik z komputerem 2- odpalamy program symulatora NIGDY ODWROTNIE pytanie czy podpinając sam kabel usb ustawiłeś w kontrolerach gier co trzeba? N-Joy czy jak się tam Twój sterownik od kabla nazywa ....... razem z kablem powinien być opis i zapewne go otrzymałeś jeśli masz symulator APFD to może coś podpowiem ale pozostałych nie znam ważne : w przypadku aparatur JR/Graupner kabel symulatora wtykamy do gniazda na wyłączonej aparaturze . uruchomienie aparatury nastąpi samoistnie po wsadzeniu wtyku w gniazdo nadajnika
Barlu Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Utopia Hitec ma to samo, przynajmniej mój :wink: Sam się włącza po wsadzeniu kabla [wtyczki]... To tak czysto dla informacji innych
utopia Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Utopia Hitec ma to samo, przynajmniej mój :wink: Sam się włącza po wsadzeniu kabla [wtyczki]... To tak czysto dla informacji innych brakuje mi lombarda......... :devil: a wogole po kiego zmieniacie te nicki ? tamten był jakiś ...sympatyczny EDIT: To ja zrobilem - mammuth :jupi: - wybacz ale nie moglem sie powstrzymac :oops: :roll:
mammuth Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Opublikowano 14 Kwietnia 2009 brakuje mi lombarda......... :devil: No przeciez jest
utopia Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Opublikowano 15 Kwietnia 2009 drugi brzydal ..... to mi się spodobało :mrgreen:
markac Opublikowano 4 Grudnia 2009 Opublikowano 4 Grudnia 2009 Czy po podłączeniu kabelka moduł nadawczy w MX-12 jest aktywny? Czy można śmiało pracować na zwiniętej antenie?
Ładziak Opublikowano 4 Grudnia 2009 Opublikowano 4 Grudnia 2009 Nie włączaj radia. Po podłączeniu kabelka powinno wystartować bez uruchomionego modułu.
Paweł R Opublikowano 6 Grudnia 2009 Opublikowano 6 Grudnia 2009 Ale to tak samo jest z usb i jack? przy jacku też się wyłącza? EDIT: bump
Barlu Opublikowano 8 Grudnia 2009 Opublikowano 8 Grudnia 2009 Utopia Hitec ma to samo, przynajmniej mój :wink: Sam się włącza po wsadzeniu kabla [wtyczki]... To tak czysto dla informacji innych brakuje mi lombarda......... :devil: a wogole po kiego zmieniacie te nicki ? tamten był jakiś ...sympatyczny EDIT: To ja zrobilem - mammuth :jupi: - wybacz ale nie moglem sie powstrzymac :oops: :roll: Kwietniowa wypowiedź, ale dopiero przeczytałem :rotfl: Dlaczego? Tak wyszło :devil: Łatwiej dla mnie... Ja nie muszę być sympatyczny
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.