Gość Anonymous Opublikowano 10 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2009 Opisze swój problem od początku do końca. Zamówiłem kabel na alledrogo cena 40zł w wczoraj przyszedł no i podłączam do USB wyświetla się komunikat sprzęt gotowy do użycia(ja jucz cały happy) klikam na panel sterowania kontrolery gier pisze Vjoy no i kalibracja wszystko ładnie i wracam do testowanie i patrze ster mi skacze mówię jeszcze raz kalibracja i jeszcze gorzej czerwone kreski drżą nie wiem już co robić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pppd Opublikowano 10 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2009 Jeżeli Twój moduł ma widoczne zostawione 6 ścieżek (pól stykowych) po stronie kabla, to proponuję zmianę firmware z VJoy na RCU ( RC-USB ) autorstwa Vadima Kushnira oraz Vitalyego Puzrina. Ten firmware posiada wbudowane filtry i kilka innych rozwiązań pozwalających na osiągnięcie stabilnego sterowania. Wieczorem opiszę całą procedurę z linkami.. ale nie obejdzie się bez programatora ISP do uC Atmega. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 10 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2009 ok poczekam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 10 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2009 zmien modulacje w nadajniku na PCM i mysle ze problem zniknie.Bo jak sie domyslam masz ustawione PPM a mi Przy PPM tez stery glupialy tzn.kreski te czerwone w kontrolerze gier Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 10 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2009 tylko ja mam 2 do wyboru PPM i SPCM Grzesiek pomógł przez gg pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ojdas Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Witam, Mam ten sam problem lecz z mx-16s. Kupiłem sobie kabelek USB na allegro (tutaj to coś http://allegro.pl/item607026334_promocja_interfejs_usb_od_modelloo_warto.html ), jednakże po podłączeniu go do kompa i aparatury nie można w żaden sposób skalibrować wszystkiego razem.... Próbowałem różnych sposobów i nic Może macie pomysł jak w tym przypadku ów problem rozwiązać? pzdr. Piotr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2009 przerabiałem ten problem na sprzęcie MX-12 i symulator AFPD wymagana kolejność jest następująca: 1-spinamy kablem nadajnik z komputerem 2- odpalamy program symulatora NIGDY ODWROTNIE pytanie czy podpinając sam kabel usb ustawiłeś w kontrolerach gier co trzeba? N-Joy czy jak się tam Twój sterownik od kabla nazywa ....... razem z kablem powinien być opis i zapewne go otrzymałeś jeśli masz symulator APFD to może coś podpowiem ale pozostałych nie znam ważne : w przypadku aparatur JR/Graupner kabel symulatora wtykamy do gniazda na wyłączonej aparaturze . uruchomienie aparatury nastąpi samoistnie po wsadzeniu wtyku w gniazdo nadajnika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barlu Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Utopia Hitec ma to samo, przynajmniej mój :wink: Sam się włącza po wsadzeniu kabla [wtyczki]... To tak czysto dla informacji innych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Utopia Hitec ma to samo, przynajmniej mój :wink: Sam się włącza po wsadzeniu kabla [wtyczki]... To tak czysto dla informacji innych brakuje mi lombarda......... :devil: a wogole po kiego zmieniacie te nicki ? tamten był jakiś ...sympatyczny EDIT: To ja zrobilem - mammuth :jupi: - wybacz ale nie moglem sie powstrzymac :oops: :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2009 brakuje mi lombarda......... :devil: No przeciez jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2009 drugi brzydal ..... to mi się spodobało :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markac Opublikowano 4 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2009 Czy po podłączeniu kabelka moduł nadawczy w MX-12 jest aktywny? Czy można śmiało pracować na zwiniętej antenie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 4 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2009 Nie włączaj radia. Po podłączeniu kabelka powinno wystartować bez uruchomionego modułu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł R Opublikowano 6 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2009 Ale to tak samo jest z usb i jack? przy jacku też się wyłącza? EDIT: bump Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barlu Opublikowano 8 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2009 Utopia Hitec ma to samo, przynajmniej mój :wink: Sam się włącza po wsadzeniu kabla [wtyczki]... To tak czysto dla informacji innych brakuje mi lombarda......... :devil: a wogole po kiego zmieniacie te nicki ? tamten był jakiś ...sympatyczny EDIT: To ja zrobilem - mammuth :jupi: - wybacz ale nie moglem sie powstrzymac :oops: :roll: Kwietniowa wypowiedź, ale dopiero przeczytałem :rotfl: Dlaczego? Tak wyszło :devil: Łatwiej dla mnie... Ja nie muszę być sympatyczny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.