Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pytanie raczej  wydaje się retoryczne dla kogoś w uwięzi siedzi , czym się te dwie klasy wyścigowe różnią ?

Opublikowano

Różnica między F2C i F2F polega na specyfikacjach używanego statku powietrznego/sprzętu.   W tej klasie wyścigowej nacisk kładziony jest na latanie, a nie na rozwój techniczny/innowacje. Specyfikacje używanego sprzętu zostały ustalone tak, aby uczynić tę klasę bardziej  przystępną cenowo i zapewnić zawodnikom platformę do rozwijania umiejętności latania. 

Opublikowano

Nie do końca rozumiem twoją narrację ,silniki samozapłony myślę że do wyścigu to szczyt techniki modelarskiej  czyli rozwój techniczny jest w toku . rozumiem że konstrukcja samego modelu?Pamiętam te modele gdy były rozgrywane w Olsztynie

Opublikowano

Przytoczyłem zapis z przepisów, podstawowa różnica to rodzaj silnika użytego do  F2F . W F2C stosuję się silniki samozapłonowe a w F2F silnik z zapłonem  żarowym. W F2F są też trochę inne przepisy rozgrywania zawodów. Szczegóły znajdziesz w przepisach dostępnych na stronie FAI.org.  Nie znam szczegółów  latam w F2B.

Jeżeli jesteś zainteresowany to w czerwcu na lotnisku we Włocławku odbędą się Mistrzostwa Polski w F2 ( 15-16.06). Możesz się wtedy  wszystkiego dowiedzieć.

• Lubię to 2
Opublikowano

Tylko z ciekawości ,choć latałem bardzo dawno na uwięzi i mam sentyment i zawsze ciekaw nowinek .

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.