EvilMebel Opublikowano 4 Maja Udostępnij Opublikowano 4 Maja Kupiłem już wszystkie elementy do spięcia razem elektroniki, ale mam problem z odbiornikiem. Po podłączeniu obwodu do bindowania i zasilania na dowolnym kanale nic się nie dzieje. Według poradników powinna migać lampka. Informuje to, że urządzenie jest gotowe do parowania. Słyszę jadynie, że silnik jakby pika co chwilę krótko i się nie obraca. Mój zestaw to: odbiornik flysky FS-iA10B regulator silnika bezszczotkowego ESC redox 30A z serii EVO Akumulator 11,1V 1300mAh 30C silnik A2212/6T 2200KV kontroler Flysky FS-i6X Podłączyłem wszystko jak na zdjęciu poniżej. Żółty kabel na sygnał jest podpięty od strony obserwatora. Sprawdzałem multimetrem zasilanie wchodzące na odbiornik i mam stabilne 5V z ESC Myślałem, że to problem z odbiornikiem i kupiłem jeszcze odbiornik FS-iA6B, ale efekt dalej ten sam. Czuję, że czasem ESC dosyć się nagrzewa. Nie wiem czy to normalne, ale skoro jest tutaj obsługa aż 30A to wydaje się mieć to sens. Co robię nie tak? Źle coś podłączyłem, czy np. któryś z podzespołów nie jest kompatybilny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 4 Maja Udostępnij Opublikowano 4 Maja Wszystko jest dobrze połaczone , odbiornik powinien migać. Można spóbować zasilić odbiornik z zpakietu https://rc-team.pl/akumulatory-ni-mh/85590-akumulator-nimh-48v-2000-mah-tx-rx-9890500498855-004633.html Ale nie wiem czy pomoże . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomTech Opublikowano 4 Maja Udostępnij Opublikowano 4 Maja Sprawdź w ustawieniach na jakim systemie pracuje AFHDS/AFHDS2 powinno być na AFHDS2, gdy będziesz miał ustawione na AFHDS to w odbiorniku może się kontrolka nie palić. ps. podłącz pod kanał nr 3 A i jeszcze jedno akumulator naładowany? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 4 Maja Udostępnij Opublikowano 4 Maja Każdy odbiornik przy podłączeniu zasilania powinien świecić , nawet przy wyłączonym nadajniku . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomTech Opublikowano 4 Maja Udostępnij Opublikowano 4 Maja 22 minuty temu, Francka napisał: Każdy odbiornik przy podłączeniu zasilania powinien świecić , nawet przy wyłączonym nadajniku Masz racje, specjalnie poszukałem odbiornika FS-IA6B i podłączyłem do zasilania. Mi to wygląda na rozładowany akumulator. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EvilMebel Opublikowano 4 Maja Autor Udostępnij Opublikowano 4 Maja (edytowane) Podłączyłem mały pakiet aby tylko zasilić i się udało sparować kontroler! Dzięki za pomoc! Połaczenie i serva działa, ale zastanawiam się co zrobić aby silnik zaczął prawidłowo reagować na lewy joy. Na razie dalej albo pika albo milczy Edit: Akumulatory oczywiście mam naładowane. Sprawdzałem multimetrem wszystko. ESC mam jeszcze nieskalibrowane. Przez to pewnie nie mogłem sparować odbiornika Edytowane 4 Maja przez EvilMebel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 4 Maja Udostępnij Opublikowano 4 Maja Regulator na 3 kanał silnik popika ijak skończy powinien ruszyć , jak nie to ustaw rewers na 3 kanale . Jeżeli pika cały czas to wchodzisz w programowanie regulatora i możesz namieszać Regulator - REDOX 60A - INSRUKCJA PL.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomTech Opublikowano 4 Maja Udostępnij Opublikowano 4 Maja I drążek do samego dołu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EvilMebel Opublikowano 4 Maja Autor Udostępnij Opublikowano 4 Maja Rzeczywiście coś namieszałem z regulatorem ^^' Chcę go zresetować do ustawień fabrycznych. Muszę mieć podłączony silnik przy ustawianiu/resetowaniu regulatora? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 4 Maja Udostępnij Opublikowano 4 Maja Nie kombinuj zrób revers Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EvilMebel Opublikowano 5 Maja Autor Udostępnij Opublikowano 5 Maja Ogarnąłem sterowanie i regulacje silnika Jednak pokombinowałem i ustawiłem wszystko co trzeba w trybie programatora ESC po dźwiękach. Widziałem że można to ustawiać na programowalnych płytkach. Po żółtym kablu leci sygnał, więc pewnie da się to ogarnąć jakimś Arduino/raspberry i zaprogramować? Konfiguracja z ESC działa w jakimś konkretnym standardzie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi