makaroni Opublikowano 12 Marca 2009 Opublikowano 12 Marca 2009 Witam Czy istnieje jakiś sprzęt który po podłączeniu do PC zacznie nadawać sygnał do odbiornika? To co chcę uzyskać to sterowanie wychyleniem serwomechanizmów poprzez ustawianie ich wychylenia w aplikacji Windows. Pozdrawiam Makaroni
specyfick Opublikowano 12 Marca 2009 Opublikowano 12 Marca 2009 Tak jest. Jest taki układ który programujesz z PC z pamięcią, programujesz wychylenia serw i cykle ich pracy. To jest sterownik więc tylko tego potrzebujesz. Nie trzeba odbiornika i innych bajerów. Poszukaj w google więcej informacji. Nazywa się to NE041 STEROWNIK SERWOMECHANIZMÓW do PC Możesz sterować do 8 serw. Niski koszt i zestaw jest gotowy do montażu. Dokładnie czy ci się spodoba to poszukaj na stronie producenta. Tu masz linka OPIS Na allegro to kosztuje jakieś 50 złotych Od czasu do czasu jest aukcja. Pozdrawiam.
makaroni Opublikowano 12 Marca 2009 Autor Opublikowano 12 Marca 2009 Witam, Coś takiego już mam ale nie dokładnie o to mi chodziło. Chodziło mi o to, aby sterować sygnałem bezprzewodowo. Tak więc odbiornik jak najbardziej potrzebny. Pozdrawiam
japim Opublikowano 13 Marca 2009 Opublikowano 13 Marca 2009 Bezpośredniego urządzenia chyba nie ma. Tzn są rozwiązania autorskie - jak chociażby stacje bazowe UAV, ale to chyba za wysoko. Natomiast wystarczy zakupić, którykolwiek z modułów WCZ - np 2.4 GHz lub inny. Zrobić przejściówkę z USB/RS232 na 3 wtyczki do modułu i wio. Oczywiście potrzebny będzie jeszcze program to obsługujący. Podsumowując to chyba jednak rozwiązanie autorskie
Ferq Opublikowano 13 Marca 2009 Opublikowano 13 Marca 2009 A nawet jeśli, to sterowanie klawiaturą? Ewentualnie padem itp. to jednak ślepa uliczka...
mammuth Opublikowano 13 Marca 2009 Opublikowano 13 Marca 2009 A nawet jeśli, to sterowanie klawiaturą? Ewentualnie padem itp. to jednak ślepa uliczka... Nie wiemy jakie jest przeznaczenie - wiec o slepej uliczce za szybko mowic - moze kolega chce jak szalony naukowiec - miec sterowanie tosterem i czajnikiem - miejmy nadzieje, ze sie pochwali - zawsze wtedy latwiej rozwiazania do glowy wpadaja
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.