Skocz do zawartości

FlySky FS2A-4CH - Kilka pytań od początkującego

baciany

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 22.06.2024 o 18:02, baciany napisał:

SG90 z Ali. Na odbiorniku który był w zestawie do aparatury wszystko działa.

Próbowałem te styki poprawić i oto efekt mojej frustracji.... Także trzeba zamówić nowe mikro odbiorniki albo nici z mikro modelu xd...Lepszych serw aż sie boje so tego podpinać. Mam jakieś 2g i 5g (Też z ali ale kilka razy droższe marki Surpasshobby i DSpower). 20240622_174845.thumb.jpg.35a1234ec103ff576e833459a19a2f55.jpg

Wywaliłeś może te złamane wpół odbiorniki?

Kolega z lotniska źle podłączył kabel zasilania i wypaliło dziurkę w tym wielkim procesorze mógłbym spróbować go przelutować może odżyje.

2 godziny temu, a2j napisał:

Wywaliłeś może te złamane wpół odbiorniki?

Kolega z lotniska źle podłączył kabel zasilania i wypaliło dziurkę w tym wielkim procesorze mógłbym spróbować go przelutować może odżyje.

Te połamane już zutylizowane, inny kolega z forum przyjął.

• 4 tygodnie później...

Szanowni Państwo,

Piszę, aby sprostować moje poprzednie oświadczenie dotyczące odbiorników Fs2A. Po przeprowadzeniu kolejnych testów i sprawdzeniu trzech kolejnych odbiorników Fs2A doszedłem do wniosku, że przyczyną problemów jest nadajnik. Możliwe, że to również wyjaśnia, dlaczego symulator nieprawidłowo wykrywał przełączniki i aktywował dwa na raz.

Niezależnie od używanego odbiornika, gdy tylko przypiszę przełącznik do dowolnej funkcji, np. dual rate, sygnał do serw staje się przerywany. Jestem przekonany, że przyczyną tego problemu jest nadajnik i przełączniki. Efekt ten występuje niezależnie od tego, czy funkcja jest przypisana do przełącznika A czy D itp.

Czy istnieje sposób na naprawienie tego problemu? Niestety, reklamacja do Chin może być trudna.

Z poważaniem,

Bartku

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.