Michal015m Opublikowano 14 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2009 Witam Jestem tutaj nowy ale przez pewien czas czytałem forum. Zamierzam rozpocząć przygodę z latającymi modelami RC na ten cel mogę przeznaczyć do 450 zł . Od pewnego czasu zastanawiałem się nad motoszybowcami na początek min: Sky Lady 2, ale czytałem też o PC Focus i Nemo i nie wiem który wybrać. Sky lady 2 ma dobrą aparaturę o dość dobrym zasięgu ale ma też swoje wady focus ma lepszy silnik pojemniejsze akumulatory jest większy i ma większą powierzchnie skrzydła jak również śmigło z tyłu ale przypomina mi bardziej zabawkę i wykonany jest z pianki EPP za to nemo ma możliwość podłączenia aparatury do komputera ale nie do końca jest motoszybowcem ma słabszą aparaturę i akumulator o mniejszej pojemności. Tyle udało mi się wyczytać o tych modelach na tym forum. Mam jeszcze kilka pytań w sprawie tych modeli 1. jakie są ich zasięgi bo podany jest tylko zasięg SK (500m), 2. czy focusa i sky lady po wyłączeniu silnika da się utrzymać w powietrzy np ponad 15 min 3. Którym modelem sobie dłużej polatam ( żywotność akumulatora i awaryjność modeli) Bardzo proszę o odpowiedz Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 14 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2009 Popraw temat, bo jak nie zrobisz to całość poleci do śmietnika !? poza tym temat był juz 1.000.000 razy poruszany więc poczytaj podobne tematy ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 14 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2009 ASW 28 od Pelikana to odpowiedz na twoje pytanie które zadałeś i które zapewne zadasz. Rozważ jeszcze zakup Easy Stara od Multiplexa i wyposażenia w UH. Czas który poświecisz na dalsze pytania poświeć na zbieranie [myślenie skąd wziąć] pieniedzy oraz na lekturę tematów przyklejonych oraz tematów podobnych do twojego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.