Skocz do zawartości

Vimeo - Youtube - czy tez inne ???

upgrayedd

Który serwis do uploadu filmów jest lepszy?  

21 użytkowników zagłosowało

1. 1. Który serwis do uploadu filmów jest lepszy?

• Youtube
      10
    • Vimeo
      12
    • inny
      1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie: dlaczego wszyscy, a przynajmniej większość wrzuca filmiki tylko na Vimeo?? Póki nie wszedłem na to forum, to o vimeo w ogóle nie słyszałem. Dlaczego nikt nie wrzuca filmów na youtuba, jak dla mnie jest on dwa razy lepszy - dużo szybciej wczytują mi się filmiki. Np. gdy oglądam trzyminutowy film youtubie to wczytuje z minutę, a taki sam filmik na vimeo ok. 5 mniut :crazy: . Proszę mi tylko powiedzieć dlaczego tak wszyscy te vimeo lubią, może jest to jakaś nowa moda o której nie słyszałem :? ?

Opublikowano

aha, więc chodzi o jakość. to nie są filmiki z mikroskopu żeby miały jakąś super jakość, a poza tym ja nie widzę jakiejś dużej różnicy miedzy tymi stronami.

Ale dzięki mammuth, właśnie takiej odpowiedzi oczekiwałem :)

Opublikowano

ładuje Ci się szybciej bo jest gorsza jakość.

You Tube ma swoje konwertery jeszcze dodatkowo które konwertują na słuszny rozmiar ustalony przez serwis.

Vimeo te konwertery ma o niebo lepsze ;)

Pozdrawiam

P.S: Tak jak mammuth napisał ;)

EDIT:

Pisaliśmy w tym samym czasie (ja i stecio) :(

Opublikowano
Ale jakiś czas temu YouTube wprowadziło możliwość oglądania w "wysokiej jakości", która specjalnie od Vimeo _chyba_ nie odbiega... :?

Echh... spróbuj obejrzeć na YouTube film wysokiej rozdzielczości. Prędkość buforowania jest naprawdę kiepska (chodź porównać naprawdę ciężko) a do tego kilka błędów na stronie które skutecznie zniechęcają. Na dzień dzisiejszy youtube jest dobre ale do umieszczania filmów z "komórki". Filmy HD YouTube kompresuje z bitrate 2000 kbit/s i chyba nie ma możliwości downloadu źródłowej wersji filmu.

Vimeo z wyższą rozdzielczością radzi sobie lepiej a że do dłużej się buforuje w porównaniu do tradycyjnego YouTube - normalne. Z drugiej strony aby Vimeo pokazało pazury to użytkownik umieszczający film musi mieć wykupione konto chodź to darmowe też niczego sobie.

Opublikowano

Hmmm! Ankietka! :jupi:

:evil: :evil: :evil:

marcin133, zapewne masz rację, dlatego w mojej wypowiedzi podkreśliłem "chyba". Pisałem to z punktu widzenia przeciętnego użytkownika, który nie ma płatnego konta na Vimeo.

Opublikowano

Ja też nie mam płatnego konta na Vimeo i moja ocena jest tak samo oceną z punktu widzenia użytkownika. Należy też nie pomijać faktu że YouTube się rozwija i zachodzą tam zmiany częściej chyba aniżeli porównując do innych podobnych serwisów.

Opublikowano

Zrób sobie taką ankietę :

Po co jestem na tym forum , nudzić się mogę w domu dłubiąc palem w nosi.

I związku z tym w ankiecie wpisz:

1.Czy zbanować mnie od reki ?

2. Zbanować po 24-tej?

3. Dać 5 krawatów ?

4. Dać 2 krawaty teraz , 2 za dwa dni ?

5. Nic nie dawać , jest szansa , że będę pisać z sensem..... , ale jak dorosnę .

:evil:

Opublikowano
Zrób sobie taką ankietę :

Po co jestem na tym forum , nudzić się mogę w domu dłubiąc palem w nosi.

I związku z tym w ankiecie wpisz:

1.Czy zbanować mnie od reki ?

2. Zbanować po 24-tej?

3. Dać 5 krawatów ?

4. Dać 2 krawaty teraz , 2 za dwa dni ?

5. Nic nie dawać , jest szansa , że będę pisać z sensem..... , ale jak dorosnę .

:evil:

:crazy: ty chyba gorszy dzień dzisiaj masz?? przeczytałeś cały temat??

Opublikowano

Tomku, jak założyłem temat nazwa jego była inna i nie było ankiety, chciałem się po prostu spytać dlaczego wszyscy wrzucają filmy na vimeo. potem dopiero dodałem ankietę, a mammuth zmienił tytuł

Opublikowano

Stecio wyluzuj skoro nie widzisz róznicy pomiedzy vimeo a youtube to znaczy ze oglądasz jakies kiepskie filmiki załadowane w słabej jakości , na vimeo mozna naprawde niezłej jakości filmik HD z latania modelami , dam podpowiedz załoz sobie darmowe konto na vimeo wtedy bedąc zalogowanym poszukaj jakiegos filmiku który Cie interesuje i nie ogladaj go przez vimeo tylko przewin na sam dół strony z filmem i w prawym dolnym rogu masz linka do pobrania filmu w pełnej jakości tak jak go uzytkownik umiescił czasami lepiej poczekac ale cos zobaczyc niz ogladac latajace kwadraty z youtbe.

Opublikowano
a mammuth zmienił tytuł

Bo tamten tytul byl zupelnie bez sensu i nie mial zwiazku z ankieta ktora dolaczyles.

Teraz (pomimo awersji jaka mam do ankiet) uwazam, ze nie wchodzac w posta wiadomo o czym jest ankieta...

Nastepnym razem za temat niezgodny z zawartoscia posta - post poleci do kosza.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.