rabbitlkr Opublikowano 25 Listopada 2007 Opublikowano 25 Listopada 2007 oczywista oczywistość, że masz poinformować kiedy oblot żeby nie było tak, że dowiem sie po fakcie z forum:)
kris13 Opublikowano 25 Listopada 2007 Opublikowano 25 Listopada 2007 widzę że jest też ekipa nadzorująca odpalanie silnika
klaps6 Opublikowano 26 Listopada 2007 Opublikowano 26 Listopada 2007 Witam. Jaki odbiornika masz w tym modelu? Jaki menadżer zasilania zastosowałeś? Udanego oblotu.
darkarll Opublikowano 26 Listopada 2007 Autor Opublikowano 26 Listopada 2007 Power Management System light , firmy Engel Modellbau i odbiorni Futaby 149 DP
darkarll Opublikowano 3 Lutego 2008 Autor Opublikowano 3 Lutego 2008 witam ten dzień nie mógł skończyć się inaczej jak tylko szampanem korzystając z wiosennej pogody udało mi się w końcu oblatać RAVENA model był ukończony już w listopadzie ale jakoś nie mogłem trafić z wolnym czasem w ładną pogode . no i co można powiedzieć na temat tego cacka , zaskoczenia nie było firma ARTEX z Lubartowa jeszcze raz udowodniła że potrafi robić modele , byłem pełen obaw no bo to w końcu prototyp , model lata perfekcyjnie , prosto jak po sznurku , do startu potrzebował chyba ze 2 metry , a lądowanie wyglądało tak że poprostu zdjąłem gaz i nakierowałem model na lotnisko reszta dokonała się bez mojego udziału krótki filmik pokazuje start i lądowanie niestety nie było kamery tylko aparat fotograficzny dlatego jakość nagrania taka sobie oblot
alchemique Opublikowano 3 Lutego 2008 Opublikowano 3 Lutego 2008 Jako ze pstryknalem dzis pare fotek pozwole sobie wrzucic link z krotka relacja z dzisiejszego latania - pfmrc - topic Model rzeczysiscie robi wrazenie nie tylko wielkoscia ale rowniez jakoscia wykonania.
sebarc Opublikowano 5 Lutego 2008 Opublikowano 5 Lutego 2008 model niezły trzeba przyznac rację, oby tak dalej pozdrawiam
radek872 Opublikowano 5 Lutego 2008 Opublikowano 5 Lutego 2008 Czekamy na jakis lepszy film zeby zobaczyc co ten model potrafi. Mam pytanie czy przy oblocie było konieczne trymowanie lotkami jesli tak to jak duzo?
darkarll Opublikowano 5 Lutego 2008 Autor Opublikowano 5 Lutego 2008 obyło się bez trymowania , co dziwne nawet wysokości nie trymowałem , przypadkowo udało się dobrze ustawić , na żyletce też nie trzeba kontrować lotkami , a filmik pewnie bliżej wiosny
Radek Oleksy Opublikowano 5 Lutego 2008 Opublikowano 5 Lutego 2008 A ja jestem ciekawy czy "pokręciłeś " trochę , jak model zachowuje się np w pętli, żylecie itp. ??
darkarll Opublikowano 5 Lutego 2008 Autor Opublikowano 5 Lutego 2008 Radku , pokręcić to ja zabardzo nie pokręciłem , było 2stopnie na plusie i nieźle wiało , łapki szybko marzły, starałem się tylko sprawdzić jak model zachowuje się we wszystkich płaszczyznach , a co do żyletki to rewelacja na małym gazie na dużym natarciu z minimalną prędkością , żadnym modelem do tej pory nie udało mi się tego zrobić ale to chyba zasługa rozmiaru modelu ( duży może więcej) , do tej pory latałem max 2,2m
radek872 Opublikowano 6 Lutego 2008 Opublikowano 6 Lutego 2008 Ja tylko czekam az którys z Polskich producentów wypusci laminatową Katana 2x2m na przykładzie ravenów widac ze wychodzi im to swietnie powinni pomyslec nad nowymi modelami. ARTEX GÓRĄ :jupi: :jupi: :jupi:
darkarll Opublikowano 4 Maja 2008 Autor Opublikowano 4 Maja 2008 witam RAVEN odstał swoje więc w długi weekend postanowiłem że troche nim polatam no i udało się,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, :evil: :evil: :evil: wykonać dwa loty oba przerwane deszczem , nawet nie dałem rady wstepnie poustawiać, zmieniłem śmigło na 26/10 no i muszę przyznać że zapas mocy potężny, czekamy na pogode
sebarc Opublikowano 6 Maja 2008 Opublikowano 6 Maja 2008 nie wiem czemu ale podczas zawisu przypomina mi edka
rabbitlkr Opublikowano 6 Maja 2008 Opublikowano 6 Maja 2008 bo Raven to następca Edge, obrys skrzydeł ten sam.
Boogie Opublikowano 6 Maja 2008 Opublikowano 6 Maja 2008 Moze dlatego ze skrzydla rowniez maja skos do przodu (ujemny).
Paweł Rzedzicki Opublikowano 6 Maja 2008 Opublikowano 6 Maja 2008 Edek i Raven to raczej mają prosta krawedź natarcia, ja tam nie widze żadnych ujemnych skosów.
Boogie Opublikowano 6 Maja 2008 Opublikowano 6 Maja 2008 Czyli to jest wlasnie ten skos To sie uwidacznia wlasnie w taki sposob (skos dodatni ma np Giles).
Paweł Rzedzicki Opublikowano 6 Maja 2008 Opublikowano 6 Maja 2008 No ja nie wiem, dla mnie ujemny to odwrotny do dodatniego a nie zerowy
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.