Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 165
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

witam

ten dzień nie mógł skończyć się inaczej jak tylko szampanem

b9579af8c1ef42b0.jpg

korzystając z wiosennej pogody udało mi się w końcu oblatać RAVENA model był ukończony już w listopadzie ale jakoś nie mogłem trafić z wolnym czasem w ładną pogode .

no i co można powiedzieć na temat tego cacka , zaskoczenia nie było firma ARTEX z Lubartowa jeszcze raz udowodniła że potrafi robić modele , byłem pełen obaw no bo to w końcu prototyp , model lata perfekcyjnie , prosto jak po sznurku , do startu potrzebował chyba ze 2 metry , a lądowanie wyglądało tak że poprostu zdjąłem gaz i nakierowałem model na lotnisko reszta dokonała się bez mojego udziału :) krótki filmik pokazuje start i lądowanie niestety nie było kamery tylko aparat fotograficzny dlatego jakość nagrania taka sobie oblot

9fb1af24226cc01f.jpg

Opublikowano

Czekamy na jakis lepszy film zeby zobaczyc co ten model potrafi. Mam pytanie czy przy oblocie było konieczne trymowanie lotkami jesli tak to jak duzo?

Opublikowano

obyło się bez trymowania , co dziwne nawet wysokości nie trymowałem , przypadkowo udało się dobrze ustawić , na żyletce też nie trzeba kontrować lotkami , a filmik pewnie bliżej wiosny

Opublikowano

Radku , pokręcić to ja zabardzo nie pokręciłem , było 2stopnie na plusie i nieźle wiało , łapki szybko marzły, starałem się tylko sprawdzić jak model zachowuje się we wszystkich płaszczyznach , a co do żyletki to rewelacja na małym gazie na dużym natarciu z minimalną prędkością , żadnym modelem do tej pory nie udało mi się tego zrobić ale to chyba zasługa rozmiaru modelu ( duży może więcej) , do tej pory latałem max 2,2m

Opublikowano

Ja tylko czekam az którys z Polskich producentów wypusci laminatową Katana 2x2m :D na przykładzie ravenów widac ze wychodzi im to swietnie powinni pomyslec nad nowymi modelami.

ARTEX GÓRĄ :jupi: :jupi: :jupi:

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

witam

RAVEN odstał swoje więc w długi weekend postanowiłem że troche nim polatam no i udało się,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, :evil: :evil: :evil: wykonać dwa loty oba przerwane deszczem , nawet nie dałem rady wstepnie poustawiać, zmieniłem śmigło na 26/10 no i muszę przyznać że zapas mocy potężny, czekamy na pogode

e097c47b9bc79fba.jpg

d3efbdce7ed1fb6b.jpg

1b27021439cccba4.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.