rabbitlkr Opublikowano 25 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2007 oczywista oczywistość, że masz poinformować kiedy oblot żeby nie było tak, że dowiem sie po fakcie z forum:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kris13 Opublikowano 25 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2007 widzę że jest też ekipa nadzorująca odpalanie silnika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klaps6 Opublikowano 26 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2007 Witam. Jaki odbiornika masz w tym modelu? Jaki menadżer zasilania zastosowałeś? Udanego oblotu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkarll Opublikowano 26 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2007 Power Management System light , firmy Engel Modellbau i odbiorni Futaby 149 DP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkarll Opublikowano 3 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2008 witam ten dzień nie mógł skończyć się inaczej jak tylko szampanem korzystając z wiosennej pogody udało mi się w końcu oblatać RAVENA model był ukończony już w listopadzie ale jakoś nie mogłem trafić z wolnym czasem w ładną pogode . no i co można powiedzieć na temat tego cacka , zaskoczenia nie było firma ARTEX z Lubartowa jeszcze raz udowodniła że potrafi robić modele , byłem pełen obaw no bo to w końcu prototyp , model lata perfekcyjnie , prosto jak po sznurku , do startu potrzebował chyba ze 2 metry , a lądowanie wyglądało tak że poprostu zdjąłem gaz i nakierowałem model na lotnisko reszta dokonała się bez mojego udziału krótki filmik pokazuje start i lądowanie niestety nie było kamery tylko aparat fotograficzny dlatego jakość nagrania taka sobie oblot Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alchemique Opublikowano 3 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2008 Jako ze pstryknalem dzis pare fotek pozwole sobie wrzucic link z krotka relacja z dzisiejszego latania - pfmrc - topic Model rzeczysiscie robi wrazenie nie tylko wielkoscia ale rowniez jakoscia wykonania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebarc Opublikowano 5 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2008 model niezły trzeba przyznac rację, oby tak dalej pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 5 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2008 Czekamy na jakis lepszy film zeby zobaczyc co ten model potrafi. Mam pytanie czy przy oblocie było konieczne trymowanie lotkami jesli tak to jak duzo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkarll Opublikowano 5 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2008 obyło się bez trymowania , co dziwne nawet wysokości nie trymowałem , przypadkowo udało się dobrze ustawić , na żyletce też nie trzeba kontrować lotkami , a filmik pewnie bliżej wiosny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek Oleksy Opublikowano 5 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2008 A ja jestem ciekawy czy "pokręciłeś " trochę , jak model zachowuje się np w pętli, żylecie itp. ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkarll Opublikowano 5 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2008 Radku , pokręcić to ja zabardzo nie pokręciłem , było 2stopnie na plusie i nieźle wiało , łapki szybko marzły, starałem się tylko sprawdzić jak model zachowuje się we wszystkich płaszczyznach , a co do żyletki to rewelacja na małym gazie na dużym natarciu z minimalną prędkością , żadnym modelem do tej pory nie udało mi się tego zrobić ale to chyba zasługa rozmiaru modelu ( duży może więcej) , do tej pory latałem max 2,2m Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 6 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2008 Ja tylko czekam az którys z Polskich producentów wypusci laminatową Katana 2x2m na przykładzie ravenów widac ze wychodzi im to swietnie powinni pomyslec nad nowymi modelami. ARTEX GÓRĄ :jupi: :jupi: :jupi: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkarll Opublikowano 4 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2008 witam RAVEN odstał swoje więc w długi weekend postanowiłem że troche nim polatam no i udało się,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, :evil: :evil: :evil: wykonać dwa loty oba przerwane deszczem , nawet nie dałem rady wstepnie poustawiać, zmieniłem śmigło na 26/10 no i muszę przyznać że zapas mocy potężny, czekamy na pogode Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbitlkr Opublikowano 5 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2008 O! wisi;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebarc Opublikowano 6 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2008 nie wiem czemu ale podczas zawisu przypomina mi edka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbitlkr Opublikowano 6 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2008 bo Raven to następca Edge, obrys skrzydeł ten sam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boogie Opublikowano 6 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2008 Moze dlatego ze skrzydla rowniez maja skos do przodu (ujemny). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Rzedzicki Opublikowano 6 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2008 Edek i Raven to raczej mają prosta krawedź natarcia, ja tam nie widze żadnych ujemnych skosów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boogie Opublikowano 6 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2008 Czyli to jest wlasnie ten skos To sie uwidacznia wlasnie w taki sposob (skos dodatni ma np Giles). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Rzedzicki Opublikowano 6 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2008 No ja nie wiem, dla mnie ujemny to odwrotny do dodatniego a nie zerowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.