Ghandi Opublikowano 4 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2007 Od jakiegos czasu lezal na szafie i kurzyl sie czekajac na przyplyw dobrej woli i checi twórczej i tak oto w dwa wieczory.... dokonczylem skrzydlo, stateczniki, okleiłem i wyposażyłem dromika Nie wykonałem jeszcze przykrywki przy silniku Model gotowy do lotu wazy ok 550 gram, rozpietosc wg planow (ok metra). Na silniku TowerPro2408-21 i smigle 8x6 czy cos takiego idzie pionowo w górę oto pare fotek. [ [ [ [ [ [ [ [ Niestety brak dobrego zelazka do naciągania folii daje mi sie we znaki. Oczywiscie niedociągnięcia zostaną wyprasowane na płasko I pomyslec ze w bagazniku mam taki sam w rozmiarze.... 170 cm rozpietosci :jupi: a na szafie lezy kadlub i w 50% zrobione skrzydla do drugiego 'małego' dromika mysle sobie ze ten na fotach pojdzie na allegro, duzy prawdopodobnie tez, a ostatni maluch zostanie wyposazony w 2-3.5 ccm silniczek i niech sobie spaliniaczek popierduje w powietrzu - jak myslicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrp Opublikowano 4 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2007 Masz plany tego metrowego cudeńka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ak Opublikowano 4 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2007 Masz plany tego metrowego cudeńka? Ja mam plany tego modelu Piotrze (w jpeg'u). Jeśli chcesz to Ci podeśle. (Napiszcie mi pod jaki email je wysłać) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Motylasty Opublikowano 4 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2007 Wow i ja też bym poprosił o jakoweś rysunki. A "lotków" to on dlaczemu nie ma ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghandi Opublikowano 5 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2007 Wow i ja też bym poprosił o jakoweś rysunki.A "lotków" to on dlaczemu nie ma ? Odnosnie planow - Piotrze, jesli ich nie otrzymasz napisz do mnie - wysle ci je z domu, w pracowym komputerze niestety nie znalazlem ich. W domu mam je 'pocięte' tak aby moc je wydrukowac na A4 i potem posklejać (plany sa w 1:1 dla modelu o tej rozpietosci). Co do lotków przy takim masakrycznym wzniosie podejrzewam ze niezbyt by sie do czegos przydaly Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz17bl Opublikowano 5 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2007 ja terz poproszę o plany do tego modeliku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz17bl Opublikowano 5 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2007 panek1181@wp.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Urban Opublikowano 5 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2007 A jednak się na elektryka zdecydowałeś :mrgreen: Ja cały czas mam wydrukowane plany za szafą w skali 1:1 i nawet trochę dokumentacji mam. Jednak nie mam najważniejszego. Kasy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghandi Opublikowano 5 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2007 A jednak się na elektryka zdecydowałeś :mrgreen: Ja cały czas mam wydrukowane plany za szafą w skali 1:1 i nawet trochę dokumentacji mam. Jednak nie mam najważniejszego. Kasy ech.. kasa.. nic nie mow... Jak mowilem, na szafie lezy drugi dromik w wersji małej i ten prawdpodobnie będzie juz spalinowy (mocniejsza budowa kadłuba). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ak Opublikowano 5 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2007 Więc plany powędrowały do Santany i Mateusza. Aby plany wyszły mniej więcej wymiarowo (czyli 117 rozp.) przy drukowaniu ustawcie w "drukowaniu plakatów" 4x4 kartki A4 poziomo. a jak sie ustawi 3x3 kartki A4 poziomo to plany wyjdą na model o rozpiętości niecałego metra. Jak ktoś jeszcze chce te plany to piszcie. Bartku, co do Twojego modelu to bardzo ładnie wykonany Za mną od dawna już on chodzi ale jakoś się "niekwapię" za niego brać. Za ile będziesz go wystawiał na sprzedaż? Jak będą środki i cena niewygórowana to może bym się skusił na gotowca ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pleses Opublikowano 5 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2007 Edit: Usunięto na znak dobrej woli, o któym wspomina Tomek pod koniec wątku "modele ładne/modele przydkie" w dziale Przy piwie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghandi Opublikowano 5 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2007 ... to bardzo ładnie wykonany Mój Boże, jakie to wszystko jest wzgledne... zazdrosnik? hihih ^_^' :pom: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghandi Opublikowano 5 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2007 Bartku, co do Twojego modelu to bardzo ładnie wykonany Za mną od dawna już on chodzi ale jakoś się "niekwapię" za niego brać. Za ile będziesz go wystawiał na sprzedaż? Jak będą środki i cena niewygórowana to może bym się skusił na gotowca ;D Dzieki Cała tajemnica tkwi w umiejetnosciach fotograficznych :jupi: hihihih z zalozenia ni ejest to latająca makieta wiec... Co do ceny - wystawie go na allegro, zobaczymy za ile pojdzie do ludzi, trudno mi ustalic jego cenę jakos konkretnie, napewno zeby materialy sie zwrocily musialbym uzyskac ok 150-160 pln. mysle ze minimum cenowe ustawie w tych granicach a co potem? zobaczymy (model bedzie szedl z serwami, bowdenami, itp itd. z podwoziem ale juz bez kolek, chyba ze dokupie jakies w miedzyczasie bo te są od extrima) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 5 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2007 To i ja poproszę o plany bo chce w końcu zrobić jakiegoś elektryka pożądnego :twisted: . Pozdrawiam, Bartek. EDIT: Gafa, mail: rcbartek@gmail.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pleses Opublikowano 5 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2007 Edit: Usunięto na znak dobrej woli, o któym wspomina Tomek pod koniec wątku "modele ładne/modele przydkie" w dziale Przy piwie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk Opublikowano 5 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2007 coś mi sie wydaje, że Einsteinowi pomyliło się forum modelarskie z konkursem piękności, gdzie gwiazdka robi dobrą figurę a następnie czeka na oklaski. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 5 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2007 Romku Dromader jest taki paskudny , że wszystkie posty mówiące jaki to piękny model powinienem kasować z urzędu Model jest oryginalny i dlatego się podoba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_W Opublikowano 5 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2007 A jak wiadomo wszystko co oryginalne jest lepsze : jeansy, dolary, etc. Tak na marginesie: Dromadera chyba nie po to konstruowali aby pokolenia zachwycały się jego pięknem ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 5 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2007 mam pytanko kolega przymierza się do budowy dromadera jaki profil zastosować i czy warto robić do niego lotki bo wznios skrzydeł to on ma dość duży Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.