robraf Opublikowano 24 Września Udostępnij Opublikowano 24 Września czesc mam extre 330s phoenix model. model byl spalinowy lecz mysle nad wstawieniem elektryka, cos co bedzie targac modelem ( jak szmata) w 3D. 1.65m pusty model 2080gr. podejrzewam ze do lotu okolice 3,5kg. im bardziej budzetowy silnik tym taniej ale slucham propozycji co moznaby kupic dysponuje turnigy L4255-500kv lecz boje sie ze moze byc za slaby Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waldibruch Opublikowano 25 Września Udostępnij Opublikowano 25 Września Cześć.Jeśli masz ambicję poszaleć tym modelem w 3d,to słabo to widzę na tym silniku który posiadasz. Do targania jak to określiłeś należy przyjąć żelazną zasadę : 600 -900W na kg wagi.W twoim przypadku przy 3,5 kg należałoby teoretycznie zapewnić 2100 W mocy. Z budżetowym elektrykiem nie jest to łatwe ,trzeba wybierać jakiś kompromis między wagą napędu a jego mocą ponieważ w grę wchodzi jakość i materiały z których są wykonane.Idealnym rozwiązaniem byłby AM 670 Combo ...ale czy warto? zostawiam do przemyślenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 25 Września Autor Udostępnij Opublikowano 25 Września a jest jakiś zamiennik takiego napędu dostepny w pl ? bo z tego co patrze to jest to w USA. najlepiej zeby to latalo na 6S ewentualnie 8 (2x4) poprostu chcialbym miec duzy zapas mocy. zawis na max 50% gazu jest dla mnie wyznacznikiem i szybkie z niego wyjście. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulfon250 Opublikowano 25 Września Udostępnij Opublikowano 25 Września Witam, https://modelemax.pl/pl/dualsky-silniki/32993-dualsky-silnik-ga20004-400kv-2200w Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 25 Września Autor Udostępnij Opublikowano 25 Września o dzieki zaraz sprawdze czy 17 calowe smiglo mi tam wogole wejdzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 8 Października Autor Udostępnij Opublikowano 8 Października kupilem dualsky 4130C v2 do tego swieze pakiety 6s 5000 60-120c , smiglo 16x8 i targa modelem bardzo fajnie. chyba mam co chcialem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi