JasQ Opublikowano 4 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2007 Dziś pogoda pozwoliła mi w końcu na oblot mojej pierwszej spalinki przy modelu jeszcze mam kilka rzeczy do zrobienia ale nie mogłem już się doczekać . Niestety z powodu rozmiękniętej ziemi start musiał się odbyć z ręki ale było ok po krótkim rozbiegu rzut i....i.......i...... poleciał nawet za bardzo nie musiałem trymować lekko lotki i wysokość budowałem go około 2-3 tygodni jak wspomniałem to pierwsza tak duża maszyna pierwsza spalina no i moja własna konstrukcja no to przejdę do danych rozpiętość 1500 mm ( jeszcze muszę zrobić zakończenia skrzydeł będzie koło 1600 mm ) długość 1130mm z kołpakiem wysokość 300mm cięciwa na środku 280mm cięciwa na końcu 230mm profil płasko-wypukły napęd MVVS 4,5cm3 ( troszkę kaprysił ale po 5 min walki z nim uspokoił się ) serwa 2x standard graupner i sanwa 1xHS81 kierunek ( niemiałem innego ) odbiornik R700 aparat MX-12 zasilanie 4xKAN 1050mAh waga koło 2100gram Oblot wypadł znakomicie lata bardzo ładnie i w miarę powoli ale na max obrotach potrafi się rozpędzić pętle beczki nie są mu obce chociaż nie mam jeszcze pewności do ostrego latania przesiadka z niespełna metrowego deproniaczka 4xlżejszego od tego jednak to wymaga nabrania pewności siebie no i miałem kilku obserwatorów nie chciałem któremuś zaparkować na plecach :devil: lądowanko idealne no może poza podłożem było naprawdę miękko a przy kółeczkach 63mm po prostu model siadł i się wlepił w podłoże może jutro będę miał czas to wyskoczę na jakiś asfalt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 5 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2007 Nic tylko pogratulować ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.