Gość Anonymous Opublikowano 22 Marca 2009 Opublikowano 22 Marca 2009 Mammuth, tak zapytam, to po kiego grzyba w tej Anglii siedzicie? Wracaj do kraju
mammuth Opublikowano 22 Marca 2009 Opublikowano 22 Marca 2009 Jak Ci napisze, ze dla przyjemnosci to pewnie nie uwierzysz w to, ze turysta jestem - pewnie tez nie - wiec prawde napisze - dla kasy - zarabiam nie najgorzej -0 w sam raz na splate kart kredytowych i pozyczek XD - ale takze zaczynam tutaj maly interes rozkrecac... Tak czy siak narazie nie wracam...
karlem Opublikowano 22 Marca 2009 Opublikowano 22 Marca 2009 I mamy swojego człowieka w Albionie :wink:
robintom Opublikowano 22 Marca 2009 Opublikowano 22 Marca 2009 Mammuth kupuj u araba tam w dobrym sklepie jest mięso dobre i koszerne. Sam widziałem jak gość z przymałą czapeczką mięso kupował. Od czasu do czasu dla odmiany można kupić nogę wielbłąda na zupę. :mrgreen: Albo łeb kozy. A czasem w pojemnikach są kulki ale to akurat oczy baranie. A jeszcze dla odmiany od turka można kupić z rożna nawijane na patyku flaki baranie.
Marcinmb Opublikowano 22 Marca 2009 Opublikowano 22 Marca 2009 Mammuth kupuj u araba tam w dobrym sklepie jest mięso dobre i koszerne. Sam widziałem jak gość z przymałą czapeczką mięso kupował. Od czasu do czasu dla odmiany można kupić nogę wielbłąda na zupę. :mrgreen: Albo łeb kozy. A czasem w pojemnikach są kulki ale to akurat oczy baranie. A jeszcze dla odmiany od turka można kupić z rożna nawijane na patyku flaki baranie. Pysznosci... :crazy:
mammuth Opublikowano 22 Marca 2009 Opublikowano 22 Marca 2009 Mammuth kupuj u araba tam w dobrym sklepie jest mięso dobre i koszerne. Sam widziałem jak gość z przymałą czapeczką mięso kupował. Od czasu do czasu dla odmiany można kupić nogę wielbłąda na zupę. :mrgreen: Albo łeb kozy. A czasem w pojemnikach są kulki ale to akurat oczy baranie. A jeszcze dla odmiany od turka można kupić z rożna nawijane na patyku flaki baranie. Zostane jednak przy kurczaku, indyku i sopockiej z sainsbury's - ale dziekuje za propozycje
robintom Opublikowano 22 Marca 2009 Opublikowano 22 Marca 2009 Kiedyś do pracy wziąłem słoik z zupą "Flaki" Przy podgrzewaniu jak poszedł aromat patrzyli na mnie anglicy podejżanie. Po pytaniu co to za zupa musieli moją odpowiedź potwierdzić przeczytaniem naklejki z opisem składników. Ale ubawiłem się widząc ich miny. Ale jak oni mogą w pubie jeść frytki polane octem? :F
Marcus Opublikowano 22 Marca 2009 Opublikowano 22 Marca 2009 A kogel - mogel nadal smakuje dobrze trzeba tylko jaka sparzyć wrzątkiem. Zaraz zobaczę ale nie wszyscy mieszkają na wsi i mają do nich dostęp. Mozna się przeprowadzić Na wsi miejsca jest sporo na domy To był zart. 8) Niedawno w Galerii Zielonej były jakies targi zdrowej żywności. Tato był i mówił, że wszystko strasznie drogie, chleb jakieś 30 zł, a jak zobaczył cenę piwa.... :mrgreen: Zdenerwował się tylko, pojechał do Carrefoura i kupił sobie kilka Tater ;p
karlem Opublikowano 22 Marca 2009 Opublikowano 22 Marca 2009 Marcus, Coście się z Tomkiem na tego biednego himalajczyka uparli? Co on Wam zrobił (albo nie), że biedne zwierzę wrzątkiem chcecie polewać??? :wink: I (prawdopodobnie) z moich wszystkich szarych komórek połowa odpoczywa (i tylko jedna pracuje), bo za diabła nie mogę rozgryźć, co ma kogel-mogel do zwierzaka :shock: :wink: :wink:
mammuth Opublikowano 22 Marca 2009 Opublikowano 22 Marca 2009 Kiedyś do pracy wziąłem słoik z zupą "Flaki"Przy podgrzewaniu jak poszedł aromat patrzyli na mnie anglicy podejżanie. Po pytaniu co to za zupa musieli moją odpowiedź potwierdzić przeczytaniem naklejki z opisem składników. Ale ubawiłem się widząc ich miny. Ale jak oni mogą w pubie jeść frytki polane octem? :F Jakbym siebie widzial A co powiesz na rybe z frytkami + rozmaslony zielony groszek - nie dosc ze rozmaslony - to jeszcze rozsmarowany nafrytkach, a wszystko zawiniete w gazete brrr...
Marcus Opublikowano 22 Marca 2009 Opublikowano 22 Marca 2009 karlem, Tomek pomylił sie, chciał napisać jajka, a napisał jaka, czyli nawzę biednego himalajskiego łożyskowego ssaka ;p Tak mi się wydaje Owy Jak. A kogel-mogel pyszny Dawno tego nie jadłem ;p
madrian Opublikowano 22 Marca 2009 Opublikowano 22 Marca 2009 Przperaszam, ale który to Jak? 9-ka? :wink: Ładny ma ozorek... ciekawe jak wyjdzie w galarecie... :devil:
karlem Opublikowano 22 Marca 2009 Opublikowano 22 Marca 2009 Marcus, Nie dobijaj mnie Madrian Raczej 38, korablewyj
ertman_176 Opublikowano 23 Marca 2009 Opublikowano 23 Marca 2009 Organic to słowo mi wyleciało. Ja kurczaka w angli nie jadłem czesto bo jest paskudny - każdy ... Wole Tuna :wink: albo Lamb :wink: Ogółem to wole ryby i owoce morza co w UK akurat jest tańsze od kurczaka ... Potwierdzam że mięso od "ciapatych" [nie jest to obrazliwe określenie] i arabów jest dużo lepsze niż to z marketów ... Przechodząc do piwa i czystej to co miało napis Made in UK nie nadawało się do niczego na pierwszy ogień [ później robi się wszystko jedno]. Za to czekolada w tesco ma napis Made in Poland co daje gwarancje podobnego smaku, chociaż czekolada cadbury tez jest bardzo dobra. W Polsce zaczyna wchodzić system buy 1 get 1 free co mnie niezwykle cieszy
madrian Opublikowano 23 Marca 2009 Opublikowano 23 Marca 2009 W Polsce zaczyna wchodzić system buy 1 get 1 free co mnie niezwykle cieszy Niestety często w wersji ... pay for 3.... :roll:
upgrayedd Opublikowano 29 Marca 2009 Autor Opublikowano 29 Marca 2009 drogą genetycznego ulepszania nasion - widzieliście to: http://allegro.pl/item584161891_niezwykla_truskawka_blyskawiczne_plony.html
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.