elektron Opublikowano 25 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2007 Witam. Chcialbym zbudowac cos ala Tomkowa Katana 40. Co mam : Mialem model sylwetkowy od marcina tylko ze jego kadlub byl w tak oplakanym stanie ze zdecydowalem ze go oddam do recyklingu W miejsce starego kadluba chcialbym zrobic nowy - podobny do Katany 40. Czy posiada ktos plany albo chociaz zarys jak to zrobic ?? Jak robicie kadlub "dechy" tak ze chowacie w nim kable ?? Aaa skrzydlo jest styro+papier+tasma Silnik przewidziany - ST 7.5ccm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 25 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2007 Bo to nie jest decha tylko kratownica oklejona z obu stron balsą . Więc robisz otwory przelotowe ,zostawiasz sznurek,nitkę jako prowadzący i po sprawie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 25 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Września 2007 A kratownica jest zrobiona z balsy czy z sosny?? Czy moglbys podaj rozmiary oglone ?? - tzn szerokosc kadluba(co za tym idze grubosc "krat") grubosc balsy jaka jest pokryte ? jak masz tam rozwiazane miejsce polaczenia -kadlub-skrzydlo ?? -nie skrzeda sie kadlub pod wplywem skrzydla ??. Z gory dzieki - DF doszedl ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tikicaca Opublikowano 25 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2007 cala kratownica to balsa, kryte w przedniej czesci sklejka 1-1,5mm i dalszej balsa o tej samej grubosci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 25 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Września 2007 aha a czy jezeli poprosilbym kogos (czy to Tomka czy Ciebie ) moglbys schematycznie rozrysowac (chociazby w paincie) podstawowe rozmiary ?? - tzn dlugosc,wysokosc, odleglosc od dziobu do szkludla ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 25 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2007 Wojtek ,a ty sobie zdajesz sprawę jaki bat szykujesz na własną d... Katana w postaci deski jest nieskładana ,więc wożenie to tylko w samochodach o sporych gabarytach ,albo wożenie w normalnych ,ale wtedy to raczej tylko deska Katana i nic więcej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 26 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2007 Spoko spoko Tym akroatem latalbym tylko na boisku 50m od mojego domu albo na lisich katach - gdzie jezdzilbym z Marcinem ktory ma duuuuza fure z duuuza paka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boogie Opublikowano 26 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2007 Mimo wszystko polecam konstrukcje zastosowana w Taco i Burrito- czyli loze silnika ze sklejki i do tego rurka weglowa obudowane kratownica. Lzejsza i bardzo mocna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 26 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2007 a masz moze plany ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boogie Opublikowano 27 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2007 Mam plany Burrito gdzies na drugim kompie. Komp jest teraz rozebrany, moge je zalatwic dopiero w przyszlym tygodniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwijatkowski Opublikowano 27 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2007 podaj maila w ludzkiej formi to przesle plany Taco. Byly w siecie ale jakos nie moge znalezc. A buritto jakies STRASZNIE brzydkie jest........ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 27 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Września 2007 daw3@op.pl z gory dzieki !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kylorc Opublikowano 27 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2007 CZy ja też mogę poprosić te plany kylo747@wp.pl Może nie długo z nich skorzytam, planuje przejście na spaliny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwijatkowski Opublikowano 27 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2007 poszlo tyle ze to wersja bez tej rurki weglowej ale to chyba nie problem dla reszty znalazlem: http://www.swanyshouse.com/taco/taco.html a tu macie watek o nim: http://forumrc.alexba.eu/ipw-web/bulletin/bb/viewtopic.php?t=2293&highlight=taco Mam nadzieje ze pomoze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 7 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Października 2007 Troche pomoglo ale jak to ja zrobilem po swojemu i znowu jest CRD..... Teraz pytanie - mam juz zrobiony szkielet balsowo-sosnowy kadluba. boki z depronu i jedna rzecz mnie nie pokoi.... fakt faktem jeszcze nie jest wsio sklejone - depon-szkielet-depron- ale cala konstukcja chyba bedzie sie skrecac :/ Czy zostawic tak czy nie ?? jest jakis sposob na to ?? - kolega marcin mial np napchane wszedzie pianki monatazowej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 7 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Października 2007 Postep prac : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 9 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Października 2007 Panowi czy ktos kto posiada katane S40 moglby mi podac rozmiary statecznikow i strow ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwijatkowski Opublikowano 9 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2007 zmien depron na balse 2mm i sklejke w przedniej czesci :shock: to bedzie ok a tak to wogole nie wiem co to ma byc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 9 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Października 2007 ludzie czytacie to co pisze czy tylko zdjecia ogladacie ?? :rotfl: CALY dziob az do skrzydla to SKLEJKA 8mm. Reszta to kratownica sosnowo-balsowa 8x8mm. Na to derpon przyszedl. Teraz to juz nie ma co zmieniac bo kadlub jest gotowy i ster pionowy tez. Tylko dylemat mam co do wymiarow poiomego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 9 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2007 Sklejka 8mm??? A po co Wytnij ze sklejki 2mm identyczne kawałki ,a w środek pełna balsa 4mm twarda . Teraz ile to waży (pół tony ?) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.