Skocz do zawartości

Futaba modulacja T-FHSS w elektro-szybowcu 1.5-2m

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

zastanawiam się, czy odbiornik z modulacją T-FHSS np. ten FUTABA ODBIORNIK R3008SB T-FHSS będzie odpowiedni do elektroszybowców o rozpiętości 1.5-2m.

Mam modele w rozmiarach F5K (1.5m) i F5L (2m) i zastanawiam się nad tańszymi zamiennikami dla odbiorników FASSTest np. dla R7008SB. Zależy mi na telemetrii tj. głównie chodzi o wariometr i napięcie pakietu przez kabel FUTABA KABEL CA-RVIN-700 (EBB0141).

Wiem, że T-FHSS ma mniejszy zasięg niż FASSTest, ale ten teoretyczny 1km wg mnie powinien wystarczyć. Macie jakieś przemyślenia na ten temat? :)

Pozdrawiam,

Kuba

Opublikowano

Cześć,

będę testował ten odbiornik z modelem F3K mam nadzieję w ten weekend, chyba że pogoda będzie kiepska.

Do tej pory latałem na nim dwupłatem 1m rozpiętości, oczywiście nie na kilometr ale dość daleko i odbiornik sprawował się bardzo dobrze.

Osobiście nie sądzę aby ten odbiornik był ograniczeniem dla modeli, o których piszesz. Ja docelowo zamierzam go stosować do szybowców o rozpiętości do 3m.

Najtaniej, za 38 EUR można go [edit: link dotyczy odbiornika w wersji bez telemetrii] kupić tutaj https://www.lindinger.at/en/RC-Electronics/RC-Systems/Receivers/FUTABA-R2008SB-2-4GHZ-FHSS-S-FHSS-8K-EMPFAENGER-BULK-lose/9800763

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.