pacyfic_77 Opublikowano 3 Sierpnia 2025 Opublikowano 3 Sierpnia 2025 Dostałem model od kolegi w bardzo opłakanym stanie. Serduszko tego modelu to MVVS .77. Silniczek rozebrałem i zastałem taki oto widok jak na załączonych fotografiach. Chciałbym doprowadzić silniczek do stanu używalności. Potrzebuję zatem (kupić) tuleję, tłok, ewentualnie korbowód😏 Może ktoś w przydasiach posiada brakujące elementy.
pacyfic_77 Opublikowano 3 Sierpnia 2025 Autor Opublikowano 3 Sierpnia 2025 Zapewne tak. Tuleja już wyciągnięta. Silniczek czeka na dawcę Wysłane z mojego 23117RA68G przy użyciu Tapatalka
pacyfic_77 Opublikowano 26 Sierpnia Autor Opublikowano 26 Sierpnia Ze względu na to, że nie ma odzewu w temacie, mam pytanie. Czy taka tuleję da się zregenerować (naprawić), wykonać nową powłokę. Może jest ktoś na forum kto ma możliwość wykonania naprawy.
AndrzejC Opublikowano 26 Sierpnia Opublikowano 26 Sierpnia Najbliżej to na Białorusi. U nas w Polsce raczej nikt tego nie robi . Moim zdaniem temat raczej nieopłacalny,bo po położeniu nowego chromu na tulei nawet brązowej najpewniej trzeba będzie dorobić nowy tłok . A to już mocno podraża całą sprawę. Ja bym poszukał całego silnika na e-bayach i itp. Jeżeli jednak chcesz walczyć z tym Twoim silnikiem to dam Ci kontakt ale nie wiem czy się podejmą. Kontakt przez FB A.C. 1 1
Rekomendowane odpowiedzi