ertman_176 Opublikowano 9 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2007 A decha nie poleciała ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibidic Opublikowano 15 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2007 Zarwałem wczoraj nocke no i sobie silniczek zamontowałem jutro jeszcze wrzuce zbiorniczek i przepale go ale z oblotem to musze jeszcze poczekać, bo ciągle mi brakuje kawałka żółtej folii na oklejenie lotek a nie ma sensu kupować całej rolki 2m Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 15 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2007 A nie możesz poprosić o 0,5 metra? W większości sklepów nie ma problemu z takim czymś. Pozdrawiam, Bartek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibidic Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Lotki już oklejone, jutro skończe ogonek i pozostanie jeszcze tylko nanieść oznakowanie no i te przednią szybke i maske wypocić . Muszę powiedzieć że bardzo mi pomógł modelmaniak który mnie poratował brakującą folią :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibidic Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Powoli zbliżam się do końca Musze jeszcze zmienić podwozie i koła wieksze założyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Dałeś mi do myślenia tym Piperem.Na żywo wygląda extra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2007 No Zbyszek musisz się sprężać, bo mój elektryczny Piper już odbył locik próbny. Przy nieudanym lądowaniu drewniane śmigiełko pękło jak zapałka (a widzę, że też masz takie ) http://www.szabatowski.com/forum/viewtopic.php?p=24174#24174 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibidic Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Śmigiełko dostałem od Sławka, bo największe jakie miałem to 11x6. Mam pytanko co do oznakowania modelu z czego je najlepiej wykonać, folia samoprzylepna czy coś innego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 9 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2007 Zbyszek, kończ Pipera bo czasu coraz mniej.Jak Ci coś potrzeba to dzwoń do mnie.Giles już na ukończeniu.W sobotę t-dancerem polatamy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 9 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2007 No i oblot koniecznie przy wmiarę bezwietrznej pogodzie bo się troche zdziwisz :shock: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibidic Opublikowano 9 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2007 Jak dobrze pójdzie to oblot będzie w przyszłą sobotę na zawodach w Morzychnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibidic Opublikowano 27 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2007 Jak wspominałem pojechałem z Piperem do Morzychny. W dzień wyjazdu zeszło jeszcze ze 4godz z przygotowaniami modeliku. Ale bez pomocy Sławka to by nie był gotowy. Przed oblotem polatałem troche trenerkiem dla sprawdzenia warunków itp. Poterm przyszła pora na oblot Pipera. Odpaliłem wyregulowałem silnik i na pas, co prawda nie doszedłem do pasa bo mi zgasł, no i dobrze bo napięcie w nadajniku spadło mi do 9,3V i zrezygnowałem z oblotu. A tu kilka fotek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 27 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2007 Przy starcie było trochę emocji, ale Zbyszek wyprowadził model z opresji.Wydawalo się że katastrofa jest nieunikniona.Niestety jedyne czego nie wziąłem do Morzychny to swojego radia.Gdybym je zabrał to Zbyszek polatałby Piperem.Pozatym w samochodzie miałem cały warsztat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Oblatałeś wczoraj Pipera i żadnych fotek nawet nie wrzucisz ?Nieładnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibidic Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Już wrzucam . Musze powiedzieć że długo czekałem na ten oblot, bo ciągle brakowało czasu ale udało sie w końcu. Troche póżną porą i przez to zdjęcia i filmek ciemnawe. Może dzisiaj koło południa polatam to będą lepsze. Co do startu to miałem troche problem bo kólka są małe i w takiej trawie było ciężko. Wystartowałem, troche mnie rzucało na początku bo to 1 jego lot ale wyciągnąłem w góre, wymagał wytrymowania lotkami troche w prawo, jak domyslam się chyba za mały wykłon silnika w prawo. Do lądowania podchodziłem ze zgaszonym silnikiem bo wcześniej zgasł i wewnątrz było troche tłusto podejrzewam, że mógł popuścić wężyk od tłumika i przez to też zgasł. Co do lotów to musze powiedzieć że lata się pięknie, powoli ale i da sie przeciąć szybciej, nawroty można wykonać w miejscu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibidic Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Dzisiejszy dzień okazał się niestety pechowy i Piper się roztrzaskał. :cry: Wystartowałem i zaraz podwiało go na lewe skrzydło a potem całkowicie obróciło na plecy i praktycznie pionowo dziobem w ziemi aż się odbił na metr. Co do uszkodzeń to wyrwało wręge razem z silnikiem i skrzydło w 3 miejscach prysło jak zdąże to na jutro bedzię gotowy, bo mam zaplanowane wspólne loty z kumplem z Gdańska Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Może tą ostatnią wypowiedź wrzuć do kraksy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Rozmawiałem ze Zbyszkiem na gg i z tego co wiem Piper już prawie jest odbudowany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.