Tomek1 Opublikowano 31 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2009 Witam. Pierwszy raz w tym roku udało mi się pozbierać sprzęt i wykonać lot. Pogoda była dziś świetna i z przyjemnością pojechałem na lotnisko Niestety był to tylko jeden lot, ponieważ przy lądowaniu uszkodziłem klapę(nie schowałem na czas). Gdybym miał klej to w 5 min znów bym był w powietrzu... Przynajmniej przetestowałem w praktyce mój nowy nabytek: FUTABA T10C 2,4 GHz Klika fotek też mam.. „Moje” miejsce do latania to byłe lotnisko radzieckie mieszczące się niedaleko Brzegu. Miejsca do latania jest sporo i można spokojnie większą grupą się skrzyknąć. Pozdrawiam Tomek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomisław Piotr Opublikowano 31 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2009 Ładne fotki, kto Ci je robil? Z tonu postu wynika, że czujesz się trochę samotny, tak jak na tych zdjęciach. :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemko Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2009 w ktorym miejscu jest to lotnisko? Jestem z Olesnicy wiec na jakis weekend mozemy sie zgadac i chetnie podjade Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wodzu 7 Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2009 W soboty na tym lotnisku latają makietami koledzy z Wrocławia.Zrobiło się ciepło więc niedługo tam się pojawią.Pozdrawiam Wojtek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemko Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2009 tam jest tylko trawa czy jest kawalek jakiegos asfaltu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek1 Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2009 link do lokalizacji: http://maps.google.pl/maps?near=brzeg&q=maps.&f=p&rl=1&ie=UTF8&ll=50.842858,17.422342&spn=0.055173,0.153809&t=h&z=13 sam to może i byłem jako pilot, jedyna widownia to fotograf "tato" Dojazd jest banalnie prosty: - jadąc z Wrocławia (bedzie to obwodnica) skręcić tylko na Skarbimierz Osiedle a tam to każdy mieszkaniec powie co gdzie. Betonu na razie jest pod dostatkiem i mozna smiało lądować i startować nawet samolotami 1:1. Pas kiedyś to ponad 3 km teraz to połowa bo resztę rozebrano. Miejsce do latania to zachodnia część pasa i jest sporo miejsca na samochody. Póki trawa nie zaczęła odbijać po zimie to jeszcze da się lądować, póżnij to koszenie. Ja niestety co 2-gi weekend pracuję i dlatego latam jak mam czas, ale w grupie jest weselej i chętnie się spotkam. Teraz pierwsze koty za płoty i będzie lepiej. Klapa podklejona, model znów wyregulowany i czeka na loty. Najbliższy dzień wolny to piątek, może się uda zerwać z domu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.