Callab Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Witam, Wypróbowałem dziś ponownie zbocze w Bodzowie. Ponownie, bo jakieś 22 lata temu uczyłem się tam latać na lotni. Zdecydowanie było wtedy tam mniej krzaków :evil: Ale krzaki rosną nie pytając o zgodę ;-) Generalnie krzaków i drzew jest tam zbyt dużo i cały czas miałem obawy, że na którymś z nich spocznie mój model. Poza tym te kamienie ... Cała góra jest z nich usypana więc lądowanie niezbyt przyjemne - oczywiście poharatałem trochę kadłub :-( Wiało dziś z północnego-wschodu, czyli tak jak trzeba :-) Siłę wiatru sprawdziłem NA TEJ STRONIE. Miało wiać ok. 4 m/s. Chwilami faktycznie tak wiało, ale niestety momentami wiatr cichł i trzeba było lądować. Niestety byłem tam sam (nie licząc motocyklisty na bzyczącym motorku, który zakłócał mi spokój warcząc u podnóża góry :evil: ) więc musiałem sobie jakoś poradzić z filmowaniem. Udało mi się rozwiązać ten problem wieszając aparat na szyi. Kilka ujęć nawet wyszło :-) Zapraszam: http://www.vimeo.com/3961477 Generalnie nie bardzo podoba mi się to miejsce do latania. Łatwo tam uszkodzić model. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pppd Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Niestety byłem tam sam (nie licząc motocyklisty na bzyczącym motorku, który zakłócał mi spokój warcząc u podnóża góry :evil: ) więc musiałem sobie jakoś poradzić z filmowaniem. Udało mi się rozwiązać ten problem wieszając aparat na szyi Jak na filmowanie na ślepo to całkiem nieźle wyszło. Dzisiaj próbowałem chwilę polatać o połowę mniejszym modelem nad wałem przeciwpowodziowym przy ul. Księcia Józefa, ale niestety więcej czekałem na wiatr niż latałem :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba r. Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Panowie, jak górek odpowiednich nie ma to zapraszam do Tęgoborzy i okolic, z Krakowa niedaleko więc 1.5h w samochodzie i latanie do bólu, praktycznie na każdy kierunek jest jakaś górka :twisted: a 18-19 kwietnia zawody F3F :jupi: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raffik Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2009 kuba r., wklej jakas mapke gdzie to... jade na swieta w tamte okolice.... (gdow) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba r. Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Tęgoborze jest przy drodze Kraków - Nowy Sącz, jakieś 20km przed Sączem, nad Jeziorem Rożnowskim 8) a jeśli chodzi o górki to za dużo tłumaczenia, na telefon na miejscu można się umówić oprócz gór jest też płaskie lotnisko w miejscowości Kurów, przy samej drodze, dla spalinówek i dużych makiet. http://map24.interia.pl/ wystarczy wpisać kraków - tęgoborze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacca Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Kuba, jeśli chodzi o górki to za dużo tłumaczenia Czy masz możliwość podania namiarów GPS wybranych górek wraz z informacją o kierunku? Byłbym wdzięczny. Pozwoliłoby to zaoszczędzić sporo czasu Pozdrawiam, Jacek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.