Stanislaw Opublikowano 29 Sierpnia 2025 Opublikowano 29 Sierpnia 2025 Witam Posiadam silnik DL 100 zakupiony z drugiej ręki . Jaka może być przyczyną różnych temperatur na cylindrach i jest trochę nie równa praca silnika
ER_ Opublikowano 30 Sierpnia 2025 Opublikowano 30 Sierpnia 2025 Jakie to temeratury i jakie sa roznice?
Stanislaw Opublikowano 30 Sierpnia 2025 Autor Opublikowano 30 Sierpnia 2025 Jeszcze nie mieżyłem termometr ale dotykając ręką jest wyraźnie różnica między nimi
ER_ Opublikowano 30 Sierpnia 2025 Opublikowano 30 Sierpnia 2025 Szczerze mowiac to ciezko cos powiedziec nie widzac tego silnika i jak pracuje. Nierowna praca czyli co sie dzieje? Moze gdzies lapie lewe powietrze i dlatego jest roznica temperatur.
Stanislaw Opublikowano 31 Sierpnia 2025 Autor Opublikowano 31 Sierpnia 2025 Witam uszczelki są dane nowe . Silnik był całkowicie rozebrany ,cylindry tłoki bez większych rys . Wymienione zostały pierścienie luz na zamkach 0,05mm. Trochę nie podobał mi się wał (nie mam gdzie sprawdzić ) nie wiem czy nie jest przesunięty na czopach . W czasie prób silnika były zamieniane świece na cylindrach także przewody od modułu . nie ma jak sprawdzić maksymalnego górnego położenia tłoka gdyż świece są wkręcane pod kątem pozdrawiam
Konrad. Opublikowano 27 Kwietnia Opublikowano 27 Kwietnia Jeśli jeszcze temat nie został rozwiązany to podpowiem ponieważ mam troszkę doświadczenia z silnikami typu boxer. Jeśli pasowania tłok/cylinder mieszczą się w tolerancji, to powodem nierównych temperatur może być ugięcie jednego z korbowodów powodujące nierównoległość sworznia tłokowego do powierzchni przylgni cylindra - powoduje to nadmierne tarcie płaszcza po jednej stronie tłoka.Można to zmierzyć przy pomocy odpowiednich pryzm, korbowód da się odpowiednio wykątować na złożonym silniku
Rekomendowane odpowiedzi