Jump to content

nanoDLG nad wałem wiślanym

pppd

Recommended Posts

Posted

Korzystając z wczorajszych sprzyjających warunków polatałem chwilę nad wałem przeciwpowodziowym w okolicach azylu w Krakowie. Latało się bardzo dobrze, ale niestety po 2h przy mocniejszym podmuchu rzuciło modelem w krzaki i złamałem tryb w serwie.

Krótki klip tutaj:

nanodlg.png

nanoDLG @ vimeo

( nie ma muzyki, więc proponuję przyciszyć głośniki bo szumi wiatr )

Posted

Piotrek, fajnie rzeczywiscie lata sie nad tym walem.Ja wczoraj oblatalem 1m wersje i jestem rownie zadowolony )

Ragi, nad kraweznikiem to moze nie , ale nad wlasna glowa i owszem.Jest cos takiego jak surfglider

Posted

Super! :-)

Na przyszłość uważaj przy wyrzucie, bo o mały włos nie trafiłeś w księżyc ;-) (to chyba on, ta biała plamka na niebie)

Posted

Modelik już gotowy do lotu. Na szczęście nie poszły ząbki więc nie musiałem wycinać serwa, po prostu się otworzyło bo nie jest skręcane a trzyma się na zatrzaskach.

Piotrek, fajnie rzeczywiscie lata sie nad tym walem.Ja wczoraj oblatalem 1m wersje i jestem rownie zadowolony
Miejsce faktycznie jest niezłe, jedyne co przeszkadza to 'aromat' naturalnego nawozu wyrzucanego z pobliskiej stadniny konnej.
Posted
Tak na marginesie to nie wiem czy Cie teraz poznam po tej przemianie ;)
Bez obaw :) to tylko tymczasowo celem wyrównania efektów oddziaływania promieniowania UV :) Za tydzień/dwa tygodnie wszystko wróci do normy.
  • 2 weeks later...
Posted

Piotrek,

Czy mógłbyś napisać gdzie jest to miejsce oraz czy jest możliwość latania szybowcem 2m?

Pozdrawiam,

Jacek

Posted
Piotrek,

Czy mógłbyś napisać gdzie jest to miejsce oraz czy jest możliwość latania szybowcem 2m?

Pozdrawiam,

Jacek

Dokładnie tak jak pokazał Milko, ale nie wiem czy 2m szybowcem tam polatasz, może być ciężko :)
Posted

Piotrek, Paweł - dziękuję.

No cóż, trzeba będzie dalej szukać zbocza wystawionego na wschód w okolicach Krakowa.

Pozdrawiam,

Jacek

Posted

Zgadzam sie...Bodzow na wschod jest idealny ale przy wiekszym modelu to hamulce sa obowiazkowe , natomiast do 1m to mozna szalec do woli :) Tyle ze wschod nie tak czesto wieje :(

• 2 weeks later...
Posted

Niestety nie mam hamulców a i kamienie mnie odstraszają :)

Muszę dalej szukać.

Pozdrawiam,

Jacek

Posted

No,wschód wieje już drugi tydzień :devil: ,niestety nie ma gdzie wylądować większym modelem,cześć lotniska zryły kłady reszta zarosła,a było tak pięknie :twisted:,alllle wspomnienia zostały :jupi:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.