Major Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Zastanawiam sie czym latwiej wykonac takie manewry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2009 trzeba przyznać że blondyneczka jest niezła ale dziadek też daje rade Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinmb Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Nezla to znaczy...umiejetnosci?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eoker Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Ani jednym ani drugim nie jest łatwo. Tutaj trzeba być elitą :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaromir Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Zawsze łatwiej w siedząc w środku, ale co do bezpieczeństwa i ryzyka jest odwrotnie Znajomy szybownik (już po kursie i kilku godzinach samodzielnego latania) przyglebił moim szybowcem RC jak leciał "na niego". Ja sam mam tylko doświadczenia z lotni (prawdziwej nie szmatolotni) i RC bez lotek Na lotni łatwiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ragi Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Właśnie miałem to napisać Jak przyglebisz modelem to masz kilak godzin pracy, a jak samolotem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2009 komentarz do tego jest zbędny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
armand Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2009 do akrobacji samolotowej trzeba mieć kondycję a do latania modelem można jej nie mieć, no chyba, że uczymy się latać modelem :wink: modelarz poleci samolotem, a pilot modelem już nie bardzo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaromir Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2009 do akrobacji samolotowej trzeba mieć kondycję a do latania modelem można jej nie mieć, no chyba, że uczymy się latać modelem No tak - pilot musi mieć siłę na siłę bezwładności A modelarz nieraz musi mieć siłę aby za tym modelem zdążyć modelarz poleci samolotem, a pilot modelem już nie bardzo Jak kupi bilet czy jako pilot? Ja sobie często wyobrażałem siebie w "714 wzywa pomocy" (sparodiowany w: "Czy leci z nami pilot") - jak dla mnie wolant OK, ale za dużo zegarów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
armand Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2009 nie, mówimy o "ceśce" czy innym "pajperku", a nie autobusie i poleci a nie wyląduje :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaromir Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2009 nie, mówimy o "ceśce" czy innym "pajperku", a nie autobusie i poleci a nie wyląduje A to co innego Dla tego boję się wsiadać do małych turystycznych samolotów jako pasażer - strasznie kusi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Radek dwa razy widzaiłem Jurgisa jak latał tym SU31 w Bielsku-Białej . Miałem okazje ogladać jego popisy z kilku metrów od trasy przelotu. Jak zrobił korek to o ile dobrze pamiętam ok.30 zwitek. Normalny gość dawno narobił by w gacie lub w druga stronę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubu2 Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2009 meloow, Ta blondyneczka to Svetlana Kapanina, wielokrotna mistrzyni świata w akrobacji samolotowej (rosjanka, lata Suchojem). Uważana za jednego z najlepszych pilotów akrobatów w historii. I na dodatek takiego mistrza jaki jest w tym filmie nazywacie dziadkiem? Modelarz latający Extrą lub Jakiem powinien znać te nazwiska. pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbitlkr Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Ten dziadek jak go ktoś nazwał to Węgier- Peter Besenyei. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eryk Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2009 komentarz do tego jest zbędny i kto by pomyślał że duży może tyle co mały ( w kwestii lotów 3D ) :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Polecam jeszcze popatrzec na Festyn Red Bull. Byl gdzies film gdzie był pdgląd jakie sa przeciązenia przy zawracaniu a tu cos dla tych co mówią ze Piper-em sie nie da.... http://www.youtube.com/watch?v=0QBNqrbz9EQ&feature=related Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2009 bubu2 napisał: meloow, ...jaki jest w tym filmie nazywacie dziadkiem?... Zauważyłem, że chyba ma jakiś uraz :ble: I nie tylko on :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2009 bubu2 napisał:meloow, ...jaki jest w tym filmie nazywacie dziadkiem?... Zauważyłem, że chyba ma jakiś uraz :ble: I nie tylko on :rotfl: karlem mam nadzieje że z tym urazem do nie do mnie . bubu2 i rabbitlkr chłopaki troszkę humoru, bo zbyt poważni jesteście. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2009 meloow, ...lubisz to słowo :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek.co Opublikowano 15 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2009 W Krakowie na pikniku lotniczym był parę razy Jugris To co on potrafi jest oszałamiające np. startuje nawraca obraca się na plecy i wzdłuż pasa leci 5m nad ziemia do góry nogami :mrgreen: A przy zawracaniu przeciążenia dochodzą do 6G (extra 300). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.