Shin Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Witam, bo nie udanym RWD5 postanowiłem robić Piperka... a, że akurat trafiła się okazja kupić go w połowie gotowego to jest teraz w moich rękach. Gdy otworzyłem paczkę miał wklejone wzmocnienia i uchwyty na gumkę trzymającą skrzydła. Aktualnie wygląda tak: Serwo lotek: Dźwigienka lotek: Kadłub: Wręga silnika: Ogon: Wyposażenie: Silnik: TowerPro BM2410-08T Regulator: Mag8 18A BEC Odbiornik esky 6ch Serwo lotek: HXT900 Serwo SW: HXT900 Pakiet: ZIPPY 1600mAh 3S1P 20C Na razie nie mam jeszcze serwa na ster kierunku, jeżeli nie zakupię jakiegoś używanego za 10 -15 zł to nie będzie SK w najbliższej przyszłości. Gdy postąpię trochę w pracach to dam fotki Jah Bless You! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gładkilot Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2009 1) nie miałem takich elementów w rękach ale czy te uchwyty ze śrubkami trzymające popychacz się obracają?? inaczej serwo będzie próbowało wygiąć drut (wiesz o co mi chodzi no nie ??) 2)czemu wkleiłeś wręgę z tą luką?? - słabiej się będzie trzymać (na mniejszym / cieńszym kawałku epp) 3) zdjęcie ,,kadłub'' się nie otwiera 4) źle wklejone dźwigienki - zaczep do popychacza powinien być nad osią obrotu lotki 5)powodzenia w dalszej budowie EDIT : ok teraz już widać kadłub Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shin Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2009 1)Obraca się. 2)Wkleiłem tak wręgę aby można było łatwej przykręcić mocowanie silnika. Ta wręga nie trzyma się na Epp. Dałem tam balsę i w niej zrobiłem rowki na wręgę. 3) Już się otwiera 4)Niech już tak zostanie. Testowałem i wszytko działa. 5) Dzięki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gładkilot Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2009 4)Niech już tak zostanie. Testowałem i wszytko działa. Działać działa ale wytłumaczę Ci po co ma być nad osią obrotu . A no po to żeby lotka wychylała się w górę oraz w dół o ten sam kąt - wtedy będzie działać najefektowniej EDIT : co do tych wychyleń to jeszcze chodzi o to, że im dalej od osi obrotu tym mniejszy kąt będzie kreślić lotka a co do zdjęcia kadłuba to te kołki mogłeś dać trochę wyżej a jeżeli nie chciałeś żeby je wyrwało to można było dokleić takie krążki z cienkiej sklejki przez które przechodziły by kołki, ale myślę że może tak zostać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shin Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Właśnie nie ja wklejałem te kołki. Dzięki za pomoc, napewno wykorzystam twoje rady w następnych modelach Jah Bless You! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shin Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Ok, zrobiłem ster wysokości. Jah Bless You! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamRC Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2009 To niestety dzialac prawidlowo napewno nie bedzie, drut z bowdenu musi byc prosty bez zadnych udziwnien. Pozdrawiam Adam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shin Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Myślałem, że może tak być bo tu tak dał Wojak http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=8847&postdays=0&postorder=asc&start=30 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shin Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Zmieniłem ten popychacz SW. Jeszcze tylko wkleić statecznik pionowy, wyważyć i w górę Tylko... czy te kable sobie tak mogą być przyklejone? Wiem, że to nie wygląda estetycznie ale na razie aby poleciał, później się pomyśli. Te kable: I na ścianie Jah Bless You! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barlu Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Jeśli Ci to nie przeszkadza i nie odpadną, jak najbardziej mogą. Aczkolwiek ładniej by było gdybyś naciął małe rowki skalpelem i wcisnął je tam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shin Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2009 RTF! Czeka tylko na odrobinę czasu i nerwów Parę zdjęć: Ponacinałem rowki na kable tak jak radził Barlu: I zmieniłem popychacz: Jah Bless You! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2009 zastanawia mnie tylko to pierwsze zdjęcie w pierwszym poście, albo ja nie dowidzę albo na wzmocnienie wkleiłeś pręt stalowy... jeśli wkleiłeś pręt stalowy to to tylko pogorszyło sprawę a nie wzmocniło konstrukcji skrzydła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shin Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2009 To węgiel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2009 To węgiel no właśnie nie byłem przekonany bo tak sie świecił jak pręcik od bowdena Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shin Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2009 To farba, i się nie świeci tylko odbija światło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jary14 Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Ty tam lepiej mów kiedy poleci, a nie farbami oczy mydlisz :P Dzisiaj (przynajmniej u mnie w Lubuskim) ładna pogoda, może i ty się wzbijesz, bo ja na pewno :jupi: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shin Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Ja bym chciał ale mój kumpel który miał kamerować nie odbiera telefonu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skidan Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Ile cm od kadłuba wklejona jest dźwignia steru wysokości? Wydaje mi się, że za daleko i drut będzie się wyginał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shin Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2009 4 cm od kadłuba. Oblot raczej dopiero we wtorek, teraz nie mam baterii do nadajnika. Będę przerabiał nadajnik. Wlutuje do niego goldy i zrobię pakiet z 8 Ni-cd 900-1000 mAh. Jah Bless You! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beaver79 Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Leć młody Skywalker'ze i niech MOC będzie z Tobą. W sumie to się nie znam :twisted: , ale tak jakś dziwnie gniesz te bowdeny... PS. Pamiętaj o filmie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.