Shin Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2009 "żeby wrzucić na serwer PFMRC to waży za dużo." No a jak go zmniejszam to beznadziejna jakość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jary14 Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2009 z tą jakością... to tak się tylko wydaje. Ja bym najpierw wstawił a potem ocenił jakość. Ewentualnie otem usunął Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shin Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Hmmm... nie wyszło najgorzej. Zapisałem w JPG i jest lekki i ładna jakość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jary14 Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2009 "a nie mówiłem ^^ " :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shin Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Chyba zrobię podwozie bo model od lądowania jest już trochę brudny i poszarpany... Tylko się zastanawiam jak je zrobić... -=EDIT=- Dałem kawałek bambusa żeby trzymał pakiet. Wcześniej miałem taśmę i trzeba było ciągle odklejać i przyklejać. Korzystając z elastyczności EPP zastosowałem takie coś: Teraz mogę szybko wymieniać pakiety. Jah Bless You! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shin Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Więc tak, zmieniłem sposób przymocowania silnika do kadłuba: Jest przymocowane na wkręty tak jak ktoś pisał w tym temacie. Jednak musiałem trochę rozwiercić bo nie znalazłem mniejszych wkrętów. No i niestety Gdy wkręcałem śrubki do mocowania zgniotłem łożysko :crazy: A miałem dzisiaj polatać Ma ktoś może takie na stanie? Może by mi podesłał? Jah Bless You! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Po prostu się rozleciało bo było wybite.Nie da się zgnieść przy pomocy śrubki hartowanego materiału. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shin Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Dobra o to mniejsza. Ale i tak nie mam łożyska. I akurat na te wolne dni w czasie egzaminów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek.3333 Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Dobra o to mniejsza. Ale i tak nie mam łożyska. I akurat na te wolne dni w czasie egzaminów Ale na Allegro jest cała masa tych łożysk. :wink: EDIT - Gratuluje samozaparcia i entuzjazmu. Mój syn też lata takim modelem, też go czasami rozbija też ma 15 lat (od dziś!) ale sklejam i reperuję ja.... :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shin Opublikowano 1 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2009 Witam, Po półrocznej przerwie(jakoś tak wyszło), pragnę powrócić do latania. Więc sprawdzam czy wszystko działa. No i nie działa. Gdy podłączam pakiet, serwa się włączają, włączam nadajnik i nic się nie dzieje, nie da się sterować etc. To chyba nadajnik. Więc otworzyłem go, żeby sprawdzić czy się nic nie urwało. Nic nie widać, jak będę miał chwilę czasu to popatrzę z miernikiem. Czy ktoś wie o co może być przyczyną? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shin Opublikowano 2 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2011 WITAM! Pragnę zrobić wreszcie ster kierunku w moim Pipciu tylko jest problem. Kawałem epp jest urwany i nie wiem jak to wykonać... Myślałem nad tym, żeby dorobić tą część z depronu i ją przykleić, lecz tu kolejny problem - pręty węglowe. Zresztą, sami zobaczcie. Co mogę z tym zrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sionziom Opublikowano 2 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2011 Wytnij kawałek epp żeby była dziura w kształcie prostokąta. Wytnij 2 kawałki depronu sklej ze sobą dotnij do tych wymiarów, wklej na polimerowy i jak chcesz pomaluj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
razor Opublikowano 2 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2011 tego ostatniego (najbardziej z tyłu/najbardziej wystającego) pręta łączącego ster wysokości nie potrzebujesz. poza tym, ster kierunku się nie przydaje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shin Opublikowano 2 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2011 Właśnie o tym myślałem. A czy mógłbym do kogoś z forum wysłać aparaturę Esky 6ch 35mHz? bo coś nie działa a ja nie naprawie. Ale to w sumie nie wiem czy odbiornik czy nadajnik... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
razor Opublikowano 4 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2011 tutaj jest fotka mojego http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=8847&postdays=0&postorder=asc&start=105 z tyłu też dałem taki pręcik węglowy (i tak uważam że trochę za daleko) i musiałem zrobić na niego sporą dziurę w sterze kierunku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.