kris28 Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2009 ma ktoś może plany jakiegoś latającego skrzydła???. dziś nad maltą widziałem kolesia jak lata takim modelem i mam zamiar zrobić coś takiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gładkilot Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2009 http://tzagi.altervista.org/ i klikasz ,,step by step'' - opisana budowa a w ,,tzagi cad'' masz plany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buwi777 Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2009 ma ktoś może plany jakiegoś latającego skrzydła???. dziś nad maltą widziałem kolesia jak lata takim modelem i mam zamiar zrobić coś takiego Szukaj -> hasło "zagi" lub "tzagi" Miłego latania ps. pisaliśmy razem z Bartkiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kris28 Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2009 tam są tylko dwie lotki więc jak wygląda sterowanie ja mam aparature mode 1 więc nie wiem czy da sie nim sterować??? macie moze jakieś plany w pdf a model najlepiej z depromubo kupiłem całe paczki i chce coś z tego pokleić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andree Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2009 kris28, latające skrzydła tak mają, musisz mieć w aparaturze (no, ewentualnie mechaniczny) mikser sterolotek. Opis budowy skrzydła z "depronu" i plany z Młodego Technika są tutaj: Latające skrzydło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buwi777 Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2009 tam są tylko dwie lotki więc jak wygląda sterowanie ja mam aparature mode 1 więc nie wiem czy da sie nim sterować??? macie moze jakieś plany w pdf a model najlepiej z depromubo kupiłem całe paczki i chce coś z tego pokleić Obaj z Bartkiem daliśmy Ci listę linków na TWÓJ temat. Poczytałeś? Mam wrażenie że nie. Poczytaj i zadawaj KONKRETNE pytania. Jaką masz aparaturę? z komputerem? Jeżeli tak to masz mikser delty. CZYTAJ a potem pytaj. Mode nie ma znaczenia. :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kris28 Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2009 ja na razie dysponuje zwykłą tanią apką od e-sky 0404 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linux Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2009 A może delta ? Depronowa, prosta w wykonaniu i sympatyczna ? http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=4648 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Możesz zbudować latające skrzydło, tyle, że będziesz musiał dać osobno lotki i ster wysokości i zaopatrzyć model w pionowy statecznik ze Sterem kierunku. Taki już niestety urok tanich apartur, że na wiele nie pozwalają. Z drugiej strony, ludzie używali takich nadajników od kilkudziesięciu lat i też latali. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barlu Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Lub zastosować mechaniczny mixer, na stronie motylastego opisany bodajże jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alansiu123 Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Chyba łatwiej było by zastosować mikser elektroniczny, np. taki: http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=6321 , co prawda to jest v-tail, a nie delta ale też się nada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kris28 Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2009 http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=15089&highlight=mixer moze taki sie nada??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin133 Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Chyba łatwiej było by zastosować mikser elektroniczny, np. taki: http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=6321 , co prawda to jest v-tail, a nie delta ale też się nada. Zewnętrzny mikser nie dzieli się na V-tail i Delta bowiem byłyby one i tak 100% identyczne poza nazwą Przyjęło się poprostu nazywać tego typu mikser V-Tail. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2009 W latającym skrzydle (a także w delcie) ster kierunku uważam za zbędny. Wystarczą lotki i ster wysokości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kris28 Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2009 więc jak dobrze myśle mógł bym latać na mojej zwykłej apce gdybym dał ster wysokości a lotki moge wtedy dać na jednym serwie umieszczonym na środku lotki poruszały by sie na przemian jedna w górę to druga w dół. tylko gdzie ten ster wysokości umieścić??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gładkilot Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2009 więc jak dobrze myśle mógł bym latać na mojej zwykłej apce gdybym dał ster wysokości a lotki moge wtedy dać na jednym serwie umieszczonym na środku lotki poruszały by sie na przemian jedna w górę to druga w dół. tylko gdzie ten ster wysokości umieścić??? ja bym to tak zrobił ,że na płat podzielić na 3 części z czego 2 na końcach to były by lotki ( 1 serwo na 1 lotke [ serwa od lotek połączone kablem Y]) a środkowa część to ster wysokości ze swoim serwem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barton3 Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2009 a to nie lepiej jakoś skonstruować ster wysokości i ster kierunku w takim wypadku ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gładkilot Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2009 o coś w tym stylu.....ale oczywiście można wykombinować jeszcze inną wersje Powodzenia po kliknięciu na zdjęcie lub link - pokaże się w większym rozmiarze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kris28 Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2009 co oznacza na tym rysunku f=360??? właśnie o coś takiego mi chodziło wieklie dzięki tylko mógł bym prosić o jakieś dokładniejsze plany na coś takiego z depromu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gładkilot Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2009 wymiary można lepiej odczytać z tąd http://tzagi.altervista.org/ w dziale zagi cad .........trochę go poprostu przerobiłem żeby odpowiedzieć na pytanie ,, gdzie ma być ster wysokości?"" Jedyne dodatkowe utrudnienia w takiej konstrukcji to płat złożony z 4 kawałków Edit chyba, że z depronu, na stronie profili.com są plany konstrukcyjnego zagiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.