Skocz do zawartości

co sadzicie o 6EX 2,4GHz?

ECO400

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam taką aparaturę a w zasadzie dwie bo synowi też taką kupiłem. Kiedyś jak się wybieraliśmy polatać i zaczęło padać zmieniliśmy plany i postanowiliśmy sprawdzić zasięg. Na odcinku drogi około 1,6 km zostawiłem syna z aparaturą a sam pojechałem z modelem. Na odcinku 1km zasięg bez problemów - model 1m nad ziemią. Na odległości 1,6 km musiałem model podnosić do góry na około 2m wysokości i wtedy był też zasięg. Podejrzewam jednak , że to było spowodowane sznurem samochodów sunących nieprzerwanie tą drogą , które przesłaniały nadajnik i odbiornik. Przy czym z tej odleglości ja nie widziałem syna a syn ledwo ledwo widział kontury samochodu osobowego. Więc z tej odległości model o rozpiętości 2m chyba byłby mało widoczny. Mi taki test w zupełności wystarcza. Podczas latania nabieraliśmy wysokość , że modele były ledwo widoczne a problemów z zasięgiem nie zauważyliśmy :wink:

EDIT - moje proby dotyczą jednak takiego nadajnika ale odbiornika 617 (taki był wtedy w zestawie). Coś się nie zgadza bo inny sklep dla odbiornika z linku podaje zasięg 100m :shock: (posiada zredukowany zasięg??? podają jakby to była zaleta)

http://www.modelemax.pl/product_info.php?products_id=5318

Opublikowano
Więc z tej odległości model o rozpiętości 2m chyba byłby mało widoczny

masz racje jednak ja rozglądam sie za aparaturą do FPV i z tąd moje pytanie (np. T7cap 2,4GHz ma zasięg około 5,7km ale jest drugie tyle droższa od Futaby 6EX)

Opublikowano

mam tą futabę i jestem zadowolony, nie miałem problemów z zasięgiem, zakłóceniami itp. Jedyny minus ( w razie kupna drugiego) to cena odbiornika, teraz około 450zł.

Opublikowano

a ja mam pytanie przy okazji o parowanie odbiornika z nadajnikiem na 2,4ghz

Czy do takiego zestawu mozna dokupic dodatkowe odbiorniki? Czy będą się one "widziały" z nadajnikiem ?

Pozdrawiam

Opublikowano
a ja mam pytanie przy okazji o parowanie odbiornika z nadajnikiem na 2,4ghz

Czy do takiego zestawu mozna dokupic dodatkowe odbiorniki? Czy będą się one "widziały" z nadajnikiem ?

Pozdrawiam

Jeśli są to odbiorniki tego samego producenta to do danego nadajnika można zbindować (dostroić) dowolną ilość odbiorników. Każdy odbiornik ma taką możliwość.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.